5.5.12

Δ.Κουσελάς: Εντυπωσιακό Φινάλε στην Κυπαρισσία !!

Σε μια μεγάλη συγκέντρωση με εμφανή συναισθηματική φόρτιση, μίλησε την Παρασκευή το βράδυ στη γενέτειρά του στην Κυπαρισσία ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κουσελάς.
 Ο κ. Κουσελάς, ευχαρίστησε όλους τους παριστάμενους για τις θερμές εκδηλώσεις και τη στήριξή τους σε αυτή τη δύσκολη αναμέτρηση.
 Μεταξύ άλλων, ο κύριος Κουσελάς αναφέρθηκε στη συμβολή του στην περιοχή όσον αφορά την προώθηση απαραίτητων υποδομών, όπως το Φιλιατρινό φράγμα,  τη δημιουργία Περιφερειακού Σταθμού του ΕΚΑΒ στα Φιλιατρά,  αλλά και τη διατήρηση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας ως δευτεροβάθμιας υποδομής Υγείας.
 Προτεραιότητες για το μέλλον δεσμεύτηκε ότι είναι: Η προστασία της ζωής και της ασφάλειας της ζωής και της περιουσίας,  με ενίσχυση της αστυνόμευσης και αποτελεσματική αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Ο κ. Κουσελάς δεσμεύθηκε ότι το θέμα αυτό θα το αναδείξει με επίκαιρη επερώτηση στη Βουλή και τη συμμετοχή όλων των πολιτικών κομμάτων. Υπογράμμισε ιδιαιτέρως ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στην ανοχή σχετικά με την καταστρατήγηση της υφισταμένης νομοθεσίας.
 Σημείωσε ότι βασικές προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί και της ανασφάλειας που υπάρχει είναι η ύπαρξη ισχυρής πολιτικής βούλησης, αλλά και η συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων (αστυνομική διεύθυνση, περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση, εισαγγελικές αρχές).
 Επιπλέον, έδωσε έμφαση στον αγροτικό τομέα, όπου βασικός στόχος είναι η επωνυμοποίηση και η προβολή των μεσσηνιακών προϊόντων, σε συνδυασμό με θεματικό-ποιοτικό τουρισμό και τη Μεσογειακή διατροφή. Η ανάπτυξη ολοκληρωμένου διατροφικού τομέα, με στρατηγική για κάθε βασικό Μεσσηνιακό προϊόν. Η επέκταση της ΠΟΠ Καλαμάτας σε όλη τη Μεσσηνία για το ελαιόλαδο.
Η δημιουργία κέντρων μιας στάσης, για τη στήριξη αγροτών και νεοεισερχόμενων στην αγροτική παραγωγή. Η απευθείας πρόσβαση των παραγωγών σε λιανεμπόρους και καταναλωτές με διαφάνεια στη διαμόρφωση τιμών, τοπικές συμφωνίες, δημοπρατήρια αγροτικών προϊόντων και αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και ουσιαστικά φορολογικά και χρηματοδοτικά κίνητρα για την παραμονή στην ύπαιθρο. Οι αναγκαίοι θεσμοί κοινωνικής αλληλεγγύης, με δίκτυα ασφάλειας και αλληλεγγύης στους ανέργους και τους οικονομικά ασθενέστερους. Η Ολυμπία οδός και το σύγχρονο τρένο, που είναι κρίσιμο  να φτάσουν στην Καλαμάτα, η αναβάθμιση του εθνικού-επαρχιακού δικτύου, η αξιοποίηση του αεροδρομίου και των λιμανιών της Μεσσηνίας κλπ.
 Κλείνοντας την ομιλία του, καταχειροκροτούμενος από τους συμπατριώτες του, ο κ. Κουσελάς τους κάλεσε να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ και την υποψηφιότητά του, «δίνοντας στις εκλογές της  6ης Μαΐου ισχυρό μήνυμα ευθύνης, σιγουριάς και προοπτικής για την Ελλάδα και τη Μεσσηνία».messiniaportal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου