5.5.12

Πρωτοφανής προσέλευση και παλμός στην ομιλία της Νάντιας στην Καλαμάτα

Εντυπωσιακή προσέλευση, παλμός χωρίς προηγούμενο και μια Νάντια από τα καλύτερά της είναι τα χαρακτηριστικά που διαμόρφωσαν τη χθεσινοβραδυνή  ομιλία της Νάντιας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας, το οποίο φάνηκε εν τέλει πολύ μικρό για να χωρέσει τους υποστηρικτές της. Η ομιλία εξελίχθηκε σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα που ξεπέρασε κάθε προσδοκία, παρά τις δύσκολες συνθήκες της περιόδου και το μειωμένο ενδιαφέρον που παρουσιάζεται από τους πολίτες σε αυτήν την προεκλογική περίοδο.
Η Νάντια, με μια ομιλία που περιστράφηκε γύρω από τις αποφάσεις που καλείται να λάβει ο ψηφοφόρος στις επικείμενες εκλογές, που όπως χαρακτηριστικά τόνισε «είναι οι εκλογές που θα κρίνουν το μέλλον των επόμενων γενεών», επεσήμανε τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την ενδυνάμωση των δυνάμεων του λαϊκισμού και της ανεύθυνης ρητορικής. Στη συνέχεια, επιχειρηματολόγησε σχετικά με την ανάγκη στήριξης από τους πολίτες της υπεύθυνης πολιτικής στάσης που, με όλα τα λάθη της, κράτησε το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία δυόμιση χρόνια, καθώς όπως υπογράμμισε «Είμαστε περήφανοι που στηρίξαμε την πατρίδα μας στα δύσκολα. Κι ας έχουμε κόστος! Γιατί η ιστορία γράφεται από τους μεγάλους αγώνες και από τις μεγάλες μάχες. Δεν γράφεται από τα εύκολα. Μια τέτοια μάχη δίνουμε
μεθαύριο».
Η κα. Γιαννακοπούλου, στην ομιλία της εξήγησε τους λόγους που οδήγησαν την πατρίδα μας στην παρούσα εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση και κατονόμασε τους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης της ΝΔ, καθώς όπως είπε «στα 170 χρόνια του ελληνικού Κράτους δημιουργήθηκαν χρέη 183 δις και στα πεντέμιση χρόνια της Νέας Δημοκρατίας δημιουργήθηκαν επιπλέον 120! Πρόκειται για παγκόσμιο αρνητικό ρεκόρ για το οποίο οι κύριοι της ΝΔ δεν έχουν απολογηθεί ποτέ»! Ωστόσο, η κα. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε και στις επικίνδυνες διχαστικές κορώνες που ξυπνούν ιδιαίτερα αρνητικές μνήμες για τον ελληνικό λαό και οι οποίες διαχωρίζουν τους Έλληνες σε «εμάς και αυτούς», τονίζοντας ότι «εμείς απαντάμε ότι δεν είμαστε απέναντι με κανέναν. Είμαστε όλοι οι Έλληνες! Παιδιά της ίδια πατρίδας που πρέπει να μείνει όρθια».
Στη συνέχεια, η κα. Γιαννακοπούλου ανέλυσε διεξοδικά το όραμα της για τη Μεσσηνία του μέλλοντος, η οποία, όπως εξήγησε, «μπορεί να μεγαλουργήσει» κάνοντας λόγο για την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων, την αναβάθμιση του τοπικού οδικού δικτύου, τον τουρισμό, τον πολιτισμό, το πλούσιο φυσικό περιβάλλον και τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα, τα οποία «πρέπει να αντιστοιχηθούν, να αλληλοσυμπληρωθούν και να δημιουργηθεί ένα συνολικό αναπτυξιακό πακέτο που θα δώσει πρόσθετη ανάπτυξη και αξία στον τόπο μας». Πριν κλείσει την ομιλία της, η Νάντια εξήγησε τους λόγους που ζητάει τη στήριξη και την ψήφο του μεσσηνιακού λαού, τονίζοντας χαρακτηριστικά «δεν απέφυγα ούτε στην πιο δύσκολη στιγμή να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Δεν λιποψύχησα στις δύσκολες ψηφοφορίες. Και σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησα να πατήσω σε δύο βάρκες. Ο καθένας πρέπει να παίρνει τις αποφάσεις του και το κόστος τους. Όχι μία έτσι και μία αλλιώς! Στα δύσκολα ή πιστεύεις κάτι και το παλεύεις δυνατά ή όταν διαφωνείς φεύγεις. Όχι λίγο ΝΑΙ και λίγο ΟΧΙ. Όχι και μέσα και έξω από το κόμμα. Αυτά είναι κουτοπονηριές. Δεν είναι σοβαρή πολιτική πρακτική.
Ζητώ, λοιπόν, να μου δώσετε τη δύναμη να εργαστώ όσο καλύτερα μπορώ για τη Μεσσηνία και τους συμπατριώτες μας. Για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Για να μπούμε ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης και της προκοπής. Για να αλλάξουμε την ίδια την πολιτική».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου