14.5.12

Αλαβάνος: Εξοδος από το Μνημόνιο σημαίνει και έξοδο από το ευρώ

Στις υποχρεώσεις της Αριστεράς προς την κοινωνία που δεν είναι άλλες από το να πει με ευθύνη πως η έξοδος από το Μνημόνιο συνεπάγεται και την έξοδο της χώρας από το ευρώ μέσω μιας επώδυνης διαδικασίας, αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος.
Το άρθρο - παρέμβαση του κ. Αλαβάνου δημοσιεύτηκε ιστότοπο iskra.gr και μέσω αυτού εξηγεί ότι «η Αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική».
Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του άρθρου του πρότεινει τρεις λύσεις για την Ελλάδα: Την παραμονή στο ευρώ και την αποδοχή των όρων της δανειακής Σύμβασης, την προετοιμασμένη έξοδό μας από το ευρώ - η οποία όπως λέει έχει προοπτικές, και τρίτον την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία που, όμως, όπως και ο ίδιος  προειδοποιεί  θα δημιουργήσει πανικό, χάος και ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, ενώ η έκβασή της είναι άγνωστη.
Το άρθρο του κ. Αλαβανου καταλήγει λέγοντας πως «η ριζοσπαστική Αριστερά μπορεί να αμυνθεί απέναντι στην ευκολία της ίδιας της εκλογικής επιτυχίας. Να μη φοβηθεί το συγκρουσιακό και μετασχηματιστικό της χαρακτήρα. Να κρατήσει τα κοινωνικά της οράματα. Να εντάξει τη θετική συμβολή που μπορεί πια να έχει στα δραματικά προβλήματα του λαού σε μια καινοτόμα αφήγηση ανατρεπτικών αλλαγών σε μια χώρα όχι της Λατινικής Αμερικής, όπου η αλυσίδα ήδη έχει σπάσει από 'αδύναμους κρίκους', αλλά της ευρωπαϊκής ηπείρου».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου