18.5.12

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-«ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Θεωρία – Πράξη – Προεκτάσεις» !!

Το παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Μεσσηνίας, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει σε όλους τους Μεσσήνιους μαθηματικούς και σε όσους αγαπούν τα μαθηματικά, ότι εν όψει της διοργάνωσης του 29ου Συνεδρίου Μαθηματικής Παιδείας με θέμα «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Θεωρία – Πράξη – Προεκτάσεις» που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Νοέμβριο στη Μεσσηνία, του ανετέθη η ευθύνη της σύνταξης του τεύχους ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α΄ (για το Γυμνάσιο)  Οκτωβρίου-Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2012 . 
Σε αυτό το τεύχος που θα έχει ιστορικό εκδοτικό χαρακτήρα, θα παρουσιασθεί η συνήθης ύλη που διδάσκεται στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα  (λ.χ. Εμβαδά στην Α΄, αναλογίες στην Β΄, Ομοιότητα στην Γ΄) καθώς και ό,τι μπορεί να αφορά την Μεσσηνία και τα Μαθηματικά (Μεσσήνιοι Μαθηματικοί αρχαίοι είτε  σύγχρονοι, φωτογραφικό υλικό,  γενικά, ό,τι διεπιστημονικό μπορεί να συνδέει Μαθηματικά και Μεσσηνία σε σχέση και με  τουριστική προβολή.) Εννοείται, ότι οτιδήποτε επιστημονικό , γραμμένο για παιδιά του Γυμνασίου και που είναι εντός που περιγράμματος της θεματολογίας που περιγράψαμε, είναι εντάξιμο στην ύλη του τεύχους.
Ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης εργασιών ορίζεται η 1η Σεπτεμβρίου 2012, αλλά είναι καλό να κατατεθούν και ενωρίτερα, εφ΄όσον είναι εφικτό.
Η αποστολή των εργασιών πρέπει να γίνει αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο στο e-mail : 29synedrioememes@gmail.com  , όπου θα αναφέρονται και τα πλήρη στοιχεία του συγγραφέα, δηλ. Ονοματεπώνυμο , ιδιότητα, διεύθυνση, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο  και τηλέφωνα επικοινωνίας.
Πρέπει να επισημάνουμε, ότι η πρόσκληση, δεν αφορά μόνο μαθηματικούς , αλλά οποιουσδήποτε συγγραφείς, αρκεί τα πληρούται το περιγραφέν πλαίσιο των εργασιών.
Θέλουμε να πιστεύουμε στην άμεση ανταπόκριση του επιστημονικού δυναμικού της Μεσσηνίας, ώστε να κάνουμε μια ευπρόσωπη και αντάξια παρουσίαση του τόπου μας στο Πανελλήνιο κοινό όπως και στην αποκόμιση άριστων εντυπώσεων από τους συνέδρους που θα μπορέσουν να χαρούν τα φυσικά και αρχαιολογικά μας τοπόσημα.
Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε, ότι το κεντρικό ΔΣ της ΕΜΕ και η Επιστημονική επιτροπή του 29ου Συνεδρίου, θα έχουν ως επίσημους προσκεκλημένους κεντρικών ομιλιών τους διακεκριμένους επιστήμονες παγκοσμίου εμβελείας:
1.         Στυλιανό Νεγρεπόντη, ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Τομέα Μαθηματικής Ανάλυσης του Μαθηματικού Τμήματος  και βαθύ μελετητή των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών και της φιλοσοφίας τους.
2.         Δημήτριο Χριστοδούλου, καθηγητή της Φυσικής και των Μαθηματικών στο Πρίνστον, στην Ζυρίχη, και στην Αθήνα, ερευνητή στο CERN, πολυβραβευμένο με τις ανώτατες παγκόσμιες διακρίσεις των Μαθηματικών και της Φυσικής και με ιστορικές εργασίες πάνω στη θεωρία των μερικών διαφορικών εξισώσεων, της διαφορικής γεωμετρίας, της θεωρίας της γενικής σχετικότητας, των εξισώσεων του Αϊνστάιν, καθώς και της μηχανικής των στερεών.
3.         Τέρενς Τάο : Τον μεγαλύτερο σύγχρονο  εν ζωή,  μαθηματικό του Πλανήτη. Σε ηλικία 20 ετών διδακτορικό, καθηγητής στα 24 του χρόνια στο University of California στο Los Angeles ενώ το  2006 πήρε το βραβείο Fields (βραβείο «Νόμπελ» στα Μαθηματικά). Έχει ασχοληθεί κυρίως με την Αρμονική Ανάλυση , την Συνδυαστική , Μερικές Διαφορικές εξισώσεις και  Αναλυτική Θεωρία Αριθμών.
Πιστεύουμε στην επιτυχία του 29ου Συνεδρίου, καθώς θα μειωθεί και η απόσταση της υπόλοιπης Ελλάδος προς την Μεσσηνία με την παραχώρηση σε λειτουργία των νέων τμημάτων  της Εθνικής οδού Παραδείσια –Τσακώνας και Τσακώνας –κόμβου Πράκτικερ που αναμένονται πριν το συνέδριο. Θεωρούμε επίσης, ότι τα τεραστίου σπουδαιότητας νέα ευρήματα στην Αρχαία Μεσσήνη που έχουν δει το φως από την ανασκαφή του σοφού καθηγητή κ. Πέτρου Θέμελη, μαζί με τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές του τόπου μας, αποτελούν το αξεπέραστο δέλεαρ για την προσέλκυση Συνέδρων με μέλη των οικογενειών τους, ακόμα και σε αυτούς τους εξαιρετικά δύσκολους οικονομικά καιρούς που διέρχεται η Πατρίδα μας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου