16.5.12

ΞΕΥΤΕΛΙΣΑΝ τις Φοιτητικές εκλογές στην Λαμία !!

Μετ΄εμποδίων διεξάγονται σήμερα οι εκλογες στο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας καθώς και στα ΤΕΙ της Λαμίας.
Ειδικότερα στο Πανεπιστήμιο, οι εκλογές ξεκίνησαν κανονικά, αλλά μετά από απόφαση κάποιων φοιτητών να μην δέχονται στην εκλογική διαδικασία παραταξιακά ψηφοδέλτια, αλλά μόνο δύο ανεξάρτητων συνδυασμών, πυροδοτήθηκε κλίμα αντιπαράθεσης μεταξύ αυτών και άλλων συναδέλφων τους, οι οποίοι υποστήριζαν διάφορες παρατάξεις. Φοιτητές προσκείμενοι στην ΜΑΣ- ΠΣΚ κατέλαβαν τον χώρο και έτσι σταμάτησε η εκλογική διαδικασία λίγο μετά την έναρξή της. Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις οι οποίες όμως μέχρι στιγμής καταλήγουν σε αδιέξοδο.

Στο ΤΕΙ της Λαμίας έχουν στηθεί δύο κάλπες.

Η μία στον χώρο των ΤΕΙ από όλες τις παρατάξεις πλην της προσκείμενης στο ΚΚΕ. Η δεύτερη κάλπη έχει στηθεί στο Εργατικό κέντρο από μέλη της ΜΑΣ- ΠΣΚ, που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και έχουν δημιουργήσει τον δικό τους σύλλογο σπουδαστών. Πάντως, η αντιπαράθεση έχει κορυφωθεί μεταξύ των δύο πλευρών.
"Δεν πρόκειται για νόμιμο σύλλογο" απαντά ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ στο ΤΕΙ της Λαμίας κ. Μπάγιας, χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις για εκλογές έξω από το ΤΕΙ ως "αποτυχημένη κίνηση διάσπασης του σπουδαστικού κινήματος" και τονίζει πως "οι εκλογές εξελίσσονται κανονικά στον φυσικό τους χώρο που δεν είναι άλλος από το ΤΕΙ" όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.
"Είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε τις εκλογές έξω από το ΤΕΙ γιατί εκεί κυριαρχούν οι τραμπούκοι" απαντά ο εκπρόσωπος της ΜΑΣ στο ΤΕΙ της Λαμίας κ. Κατσαρός που πρόσκειται στο ΚΚΕ.
Πάντως, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των παρατάξεων και στις δύο περιπτώσεις οι εκλογές εξελίσσονται κανονικά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου