23.5.12

Αθηναική Μαφία -Εκτέλεσαν συμβόλαια θανάτου και στην Καλαμάτα !!

 Από έρευνες σε σπίτια προέκυψαν ακόμα στοιχεία για ανθρωποκτονίες που αποτελούσαν «συμβόλαια θανάτου» στην Αθήνα και στην Καλαμάτα. !!
Καίριο χτύπημα στη μαφία της νύχτας κατάφερε η Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, που με μία ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε όλη την Αττική εξάρθρωσε δύο από τις πιο οργανωμένες σπείρες εκβιαστών, οι οποίες δραστηριοποιούνταν σε «προστασίες» καταστημάτων, σωματεμπορία, εμπόριο ναρκωτικών, τοκογλυφία, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων, στη Βορειοανατολική Αττική και άλλες περιοχές του λεκανοπεδίου.
Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, οι δύο εγκληματικές ομάδες αποτελούνταν συνολικά από τουλάχιστον 20 άτομα, μεταξύ των οποίων και παλιοί γνώριμοι των Αρχών από τη δράση τους στον υπόκοσμο.
Με συντονισμένες επιχειρήσεις, οι αστυνομικοί συνέλαβαν σήμερα στη Νέα Μάκρη, στο Γέρακα, στον Κολωνό και σε άλλες περιοχές 15 άτομα, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά στελέχη των ομάδων, ενώ άλλοι πέντε αναζητούνται και συμπεριλαμβάνονται στην ογκώδη δικογραφία που σχηματίζεται για την υπόθεση.
Οι αστυνομικές έρευνες διήρκεσαν αρκετούς μήνες, με παρακολουθήσεις τηλεφώνων και ατόμων, συλλογή στοιχείων και καταγραφή με κάμερες μελών των δύο συμμοριών, από την οποία προκύπτει πλούσιο οπτικό υλικό κατά τη διάρκεια των παράνομων δραστηριοτήτων τους.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε εκτός των άλλων ότι οι «νονοί» πουλούσαν «προστασία» σε 70 καταστήματα, όπως νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια, μπαρ, καφετέριες της Αττικής, εισπράττοντας από 100 έως 1000 ευρώ την εβδομάδα, ανάλογα το κατάστημα και την τοποθεσία του.
Τα μέλη των δύο εγκληματικών οργανώσεων ενέχονται και σε άλλες πράξεις, με κυριότερες την εκβιαστική είσπραξη επιταγών, την παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, τη διακίνηση γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, τη διακίνηση ναρκωτικών, πλαστογραφίες, παράνομα παίγνια, καθώς και τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Από τους κατηγορούμενους, 10 είναι μέλη της μιας ομάδας και 10 της άλλης, που όμως είχαν διασυνδέσεις και συνεργασία μεταξύ τους.
Στην πρώτη ομάδα ως αρχηγικά στελέχη φέρονται ένας 36χρονος, γνωστός με το ψευδώνυμο «Τούρκος», ο οποίος έχει συλληφθεί άλλες δύο φορές, το 2007 και το 2009 στην Αθήνα και στη Θήβα αντίστοιχα, για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών στην περιοχή της Παραλίας και εισπράξεις επιταγών με εκβιαστικό τρόπο, ο 52χρονος θείος του και ένας 27χρονος ανιψιός του.
Στη δεύτερη συμμορία ως αρχηγός φέρεται ένας 46χρονος που έχει απασχολήσει την Αστυνομία για συμμετοχή σε ομάδες εκβιαστών μαζί με τον αδελφό του, ενώ το όνομα του είχε εμπλακεί στην απαγωγή του επιχειρηματία Γ. Νικολαϊδη και της φίλης του Σ. Καλαθάκη, το 1997, ενώ ως άμεσοι συνεργάτες του φέρονται ένας θηριώδης μπράβος 29 ετών, επίσης γνωστός στις αρχές και ένας 32χρονος.
Κατά τη διάρκεια της πολύμηνης αστυνομικής έρευνας:
• Εξακριβώθηκε η σύνθεση των μελών που αποτελούσαν την κάθε εγκληματική οργάνωση, τα οχήματα που χρησιμοποιούσαν, οι διευθύνσεις διαμονής τους και λοιποί χώροι που διατηρούσαν.
• Διευκρινίστηκαν οι ρόλοι και η ιεραρχική σχέση των μελών της κάθε εγκληματικής οργάνωσης (αρχηγικά μέλη - εντολείς, εντολοδόχοι, εκτελεστές, κ.λπ.).
• Εξακριβώθηκε ο τρόπος - μέθοδος δράσης τους (modus operandi), οι διασυνδέσεις και οι μεταξύ τους σχέσεις.
• Ταυτοποιήθηκαν τα 70 καταστήματα - επιχειρήσεις που εκβιάζονταν οι ιδιοκτήτες τους, με το πρόσχημα της παροχής προστασίας, καθώς και οι εισπράκτορες των οργανώσεων, στους οποίους κατέβαλαν διάφορα χρηματικά ποσά.
• Υπολογίστηκαν κατά προσέγγιση, τα μηνιαία οικονομικά οφέλη που είχε κάθε εγκληματική οργάνωση.
Σε έρευνες στα σπίτια και σε χώρους που χρησιμοποιούσαν τα μέλη των δύο οργανώσεων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέχρι τώρα:
• Τέσσερα πιστόλια, ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο , σιγαστήρας, γκλοπ, μαχαίρια και στιλέτα, μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, ένα κιλό και 132 γραμμάρια κάνναβης, μεγάλος αριθμός ανείσπρακτων επιταγών, 15.000 ευρώ, μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, ατζέντες και χειρόγραφες σημειώσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, η ομάδα του «Τούρκου» παρείχε «προστασία» σε 36 καταστήματα - επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αρτέμιδα, Ραφήνα, Μελίσσια, Μαρούσι, Νέα Ερυθραία, Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα, Κυψέλη, Άγιο Παντελεήμονα, Πλατεία Αμερικής, Πατήσια, Γκάζι και Παγκράτι), εκβιάζοντας πολλές φορές με ιδιαίτερη βιαιότητα τους ιδιοκτήτες τους.
Επίσης έκαναν εισπράξεις οφειλών από επιχειρηματίες κατόπιν εντολών από τους δανειστές τους, κυκλοφορούσαν πάνοπλοι, δάνειζαν χρήματα με τοκογλυφικούς όρους, διευκόλυναν τη μετακίνηση ιερόδουλων για να εκδίδονται σε διάφορα καταστήματα, είχαν στενές επαγγελματικές σχέσεις με καταστηματάρχες που διαχειρίζονταν παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες και μίνι καζίνο, διακινούσαν ναρκωτικά και συμμετείχαν στη διακίνηση γυναικών, με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση.
Τα χρήματα από τις εγκληματικές πράξεις τα «ξέπλεναν» με επενδύσεις που έκαναν σε επιχειρήσεις που διατηρούσαν, όπως κάβες ποτών και άλλες.
Τα μέλη της δεύτερης ομάδας παρείχαν «προστασία» σε 34 καταστήματα - επιχειρήσεις (νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, στριπτιτζάδικα, καφετέριες, κρεπερί, χαρτοπαιχτικές λέσχες, ίντερνετ καφέ κ.α.), σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Χαλάνδρι, Κηφισιά, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι-Μπουρνάζι, Μαρούσι, Αιγάλεω, Γέρακας, Κυψέλη, 'Αλιμος, Γαλάτσι, Νέα Ερυθραία, Γκάζι, Νέα Φιλαδέλφεια, Πεδίο του Άρεως, Αμπελόκηποι και Πατήσια), έκαναν εισπράξεις επιταγών, προμηθεύονταν όπλα και πυρομαχικά, διακινούσαν ναρκωτικά, ενώ επίσης δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο προϊόντων «μαϊμού».
Παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή των κατηγορουμένων και σε άλλες σοβαρές εγκληματικές πράξεις.
Η δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους αφορά κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα και, κατά περίπτωση, οι συλληφθέντες και λοιποί εμπλεκόμενοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβίαση ιδιοκτητών καταστημάτων και επιχειρήσεων, διακίνηση γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση, εκβιαστική είσπραξη επιταγών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Η Αστυνομία παρακαλεί πολίτες, καταστηματάρχες, επιχειρηματίες ή άλλα άτομα που έχουν πέσει θύματα των δυο εγκληματικών οργανώσεων και επιθυμούν να δώσουν πληροφορίες, επώνυμα ή ανώνυμα, για τη δράση τους να επικοινωνούν με τη Δίωξη Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στα τηλέφωνα: 210 647 6915 - 210 647 6234 ή στο email : attica.extortionunit@hellenicpolice.gr, τονίζοντας ότι εξασφαλίζεται το απόρρητο της συνομιλίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου