19.5.12

Δωρεάν μαστογραφίες στον Δήμο Πύλου - Νέστορος !!

Εγκαταστάθηκε στη Χώρα από την Πέμπτη 17 Μαΐου το απόγευμα η κινητή μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, την οποία  είχε προσκαλέσει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος, για να προβεί σε εξέταση μαστογραφίας στο γυναικείο πληθυσμό του Δήμου μας.

Η μονάδα θα παραμείνει δύο μέρες, Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Μαΐου στη Χώρα, όπου θα υποβληθούν  σε έλεγχο με μαστογράφο γυναίκες της περιοχής που είχαν κλείσει ραντεβού για το σκοπό αυτό.

Την Κυριακή 20 και τη Δευτέρα 21 Μαΐου, ο μαστογράφος θα βρίσκεται στην Πύλο έξω από το Κέντρο Υγείας , όπου θα εξεταστούν γυναίκες της περιοχής της Πύλου.

Οι ανάγκες για μαστογραφικό έλεγχο γυναικών είναι πολύ μεγάλες στην περιοχή μας. Η δωρεάν εξέταση αυτή συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και έκανε πολλές γυναίκες να προσέλθουν για έλεγχο.

Βέβαια οι δυνατότητες της μονάδας δεν είναι απεριόριστες, αλλά ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και η Κοινωφελής Επιχείρηση ελπίζουν ότι θα βρεθούν χορηγοί στο προσεχές μέλλον για να συνεχιστεί το πρόγραμμα αυτό στην Ελληνική ύπαιθρο  και στις γυναίκες που δε μπόρεσαν να εξεταστούν λόγω μεγάλης προσέλευσης.

Ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτριος Π. Καφαντάρης εκφράζει τις ευχαριστίες του στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία, καθώς και στην χορηγό Εταιρία καλλυντικών AVON.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου