17.5.12

Βενιζέλος: Ανεύθυνοι όσοι έσυραν τη χώρα σε εκλογές

Πολυμέτωπη επίθεση κατά των ανεύθυνων πολιτικών δυνάμεων εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στην κοινβουλευτική ομάδα του κόμματος, σημειώνοντας πως η χώρα χάνει πολύτιμο χρόνο καθώς κάποιοι δεν λαμβάνουν τα μηνύματα από το εξωτερικό.
«Η χώρα πηγαίνει σε εκλογές γιατί κάποιες πολιτικές δυνάμεις δεν φέρθηκαν υπεύθυνα, δεν θέλησαν να αξιοποιήσουν την αυξημένη ευθύνη που τους αναγνώρισε το εκλογικό σώμα», δήλωσε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας πως «η Eυρώπη είναι μια διαρκής διαπραγμάτευση».
«Δεν δέχομαι μαθήματα διαπραγμάτευσης από κανένα γιατί έδωσα μια πολύ σκληρή μάχη. Από το δικό μου γραφείο έφυγε η Τρόικα. Αλλά στην Ευρώπη δεν υπάρχουν μόνο κράτη και κυβερνήσεις αλλά και οίκοι αξιολόγησης και οι κερδοσκόποι. Το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα δεν είναι σε θέση να προστατέψει λαούς και κράτη», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος εξαπολύοντας πυρά εναντίον εκείνων που κάνουν λόγο για επαναδιαπραγμάτευση.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως δεν υπάρχει κανείς ανεύθυνος για το παρελθόν ενώ έθεσε και την Αριστερά προ των δικών της ευθυνών.
«Απευθυνόμαστε στον άνεργο. Οι περισσότεροι που φοβούνται μη χάσουν τη δουλειά τους ή είναι άνεργοι τι βρήκαν στις προτάσεις των άλλων κομμάτων; Πως θα λειτουργήσουν οι επενδύσεις, πώς θα έρθει το μεροκάματο στο σπίτι; Με εύκολες λύσεις που ποτέ δεν θα έρθουν;
Σε σένα τον άνεργο, τον απροστάτευτο εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα, εμείς λέμε ότι έχουμε να προτείνουμε συγκεκριμένα πράγματα. Όταν λέμε ότι πρέπει να ισχυσουν νέοι κανόνες στον Τειρεσία, ή όταν λέμε να μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές ώστε να γίνουν προσλήψεις, εσένα έχουμε στο μυαλό μας. Πως θα επιστραφεί ο ΦΠΑ αν δεν έρθουν χρήματα από τη δανειακή σύμβαση στα δημόσια ταμεία; Πως θα ανασάνει η επιχείρηση και θα πληρώσει τους προμηθευτές;», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος.
«Απευθυνόμαστε στον συνταξιούχο που εμείς ναι του κόψαμε τις συντάξεις. Αλλά το κάναμε προκειμένου να σωθούν οι συντάξεις και να μη χρεοκοπήσουν τα ταμεία. Τι να το κάνεις αν μπορείς να δώσεις τη σύνταξη ενός μήνα, όταν δεν μπορείς να έχεις προοπτική; Δεν κινδυνολογούμε αλλά σκεφτόμαστε τις θυσίες και τα κεκτημένα της κοινωνίας μας.
Μίλησε κανείς πιο συγκεκριμένα από το ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες; Για την εμπορία αγροτικών προϊόντων απ' ότι εμείς; Για την οργάνωση της επιστροφής στην ύπαιθρο; Εμείς δώσαμε κρατική γη στους νέους αγρότες προκειμένου να δημιουργήσουν και όχι να εκφράσουν απλά την οργή τους. Σεβόμαστε την οργή αλλά εμείς αντιτάσσουμε τη δημιουργία».
Ο κ. Βενιζέλος έθεσε την εκλογική προετοιμασία στο «σημείο μηδέν» τονίζοντας πως η απόσταση που χωρίζει τα τρία μεγάλα κόμματα είναι μόλις πέντε ποσοστιαίες ομάδες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως το Κίνημα δέχεται την τιμωρία αλλά θα προσπαθήσει για το καλό της πατρίδας να πείσει τους εκλογείς ώστε να το εμπιστευθούν.iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου