18.5.12

Δικογραφία για εκβίαση μέσω Διαδικτύου !!

Σχηματίστηκε δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε βάρος 25χρονου ημεδαπού για εκβίαση εταιρείας μέσω διαδικτύου
Απαιτούσε εκβιαστικά από διαδικτυακό περιοδικό τεχνολογίας στοιχεία του πελατολογίου της ιδιοκτήτριας εταιρείας
Εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση εκβίασης εταιρείας, που διαχειρίζεται διαδικτυακό περιοδικό Τεχνολογίας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου ημεδαπού, ο οποίος απαίτησε εκβιαστικά τη βάση δεδομένων με το πελατολόγιο της εταιρείας, σε διαφορετική περίπτωση απείλησε ότι θα προέβαινε σε κακόβουλες ηλεκτρονικές επιθέσεις στο ηλεκτρονικό περιοδικό.
Ειδικότερα, πριν λίγες μέρες νόμιμος εκπρόσωπος Ανώνυμης Εταιρείας, που δραστηριοποιείται στο χώρο περιοδικών τεχνολογίας, κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι είχε σταλεί στην ηλεκτρονική θυρίδα επικοινωνίας διαδικτυακού περιοδικού της, μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( e - mail ) με εκβιαστικό περιεχόμενο. Ο αποστολέας του μηνύματος απαίτησε από την εταιρεία τη βάση δεδομένων – πελατολόγιό της, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προέβαινε σε επαναλαμβανόμενες ηλεκτρονικές επιθέσεις DDOS (Κατανεμημένης Άρνησης Παροχής Υπηρεσιών) στο περιοδικό.
Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταυτοποιήθηκε ως αποστολέας του ηλεκτρονικού μηνύματος ο 25χρονος ημεδαπός και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του στις Αχαρνές Αττικής, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, όπου βρέθηκαν:
  • Τρεις (3) εσωτερικοί σκληροί δίσκοι Ηλεκτρονικού Υπολογιστή
  • Μία (1) εξωτερική μονάδα αποθήκευσης ( USB stick )
Ο 25χρονος, λόγω παρέλευσης των όρων του αυτοφώρου, δεν συνελήφθη, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι σε περιπτώσεις εκβίασης μέσω διαδικτύου, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως εξής:
  • Τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461
  • Στέλνοντας E mail στο 11012@ hellenicpolice . gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου