16.5.12

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ  ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΥΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
Η  πιστολιά του αφέτη, Δημάρχου Κορίνθου κ. Αλέξανδρου Πνευματικού έδωσε το έναυσμα για την έναρξη  του  18ου Διεθνούς  Ποδηλατικού  Γύρου  Ελλάδας - Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Σήμερα το πρωί η ατμόσφαιρα ήταν πανηγυρική στην παραλιακή της Κορίνθου (πλατεία Πήγασου), όπως αρμόζει στην εναρκτήρια εκδήλωση του  μεγαλύτερου ποδηλατικού  γεγονότος  της Ελλάδας. Με τους 100 αθλητές (17 ομάδων από 14 χώρες) να ετοιμάζονται  για την σκληρή μάχη  των 5 αγωνιστικών ημερών και των 700 χιλιομέτρων, με εκατοντάδες μαθητές δημοτικών σχολείων της Κορίνθου να τους επευφημούν, με τις τοπικές αρχές να δίνουν το «παρών» τους, δείχνοντας το ενδιαφέρον τους για  τη διοργάνωση. Από την πλευρά του το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, χρυσός χορηγός του  Διεθνούς  Ποδηλατικού  Γύρου  Ελλάδας, συνέβαλε σημαντικά  στην γιορτή,   μοιράζοντας   δώρα στα παιδιά  και χαρίζοντας   ένα ποδήλατο στον μικρό τυχερό κλήρωσης. Μετά το σήμα  εκκίνησης  οι ποδηλάτες κινήθηκαν με χαμηλή ταχύτητα προς την Αρχαία Κόρινθο, από όπου ξεκίνησε το 1o ΕΤΑΠ.
Ο Δήμαρχος Κορίνθου κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, δήλωσε για την έναρξη του   18ου Διεθνούς  Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας - Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: «Για μας είναι το πιο σημαντικό αθλητικό γεγονός, μαζί με το πέρασμα της Ολυμπιακής Φλόγας, προ ημερών. Στηρίζουμε από φέτος τον θεσμό, όπως κάνει και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, καθώς  προωθεί την ποδηλασία. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε το δίκτυο ποδηλατοδρόμων της Κορίνθου. Πιστεύουμε ότι οι κάτοικοι της Κορίνθου, αλλά και όλοι οι Έλληνες θα ανακαλύψουν την αξία του ποδηλάτου, όχι μόνο για την άθληση και την καλή ποιότητα ζωής,  αλλά  και  για την επίλυση κυκλοφοριακών προβλημάτων στις σύγχρονες πόλεις». 
Ο Διευθυντής του Καταστήματος ΤΤ  Κορίνθου,  κ. Ηλίας Γερόπουλος, είπε:
«Ακόμη μια χρονιά, η τράπεζά μας είναι ο χρυσός χορηγός του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας. Μιας σπουδαίας διοργάνωσης που φέρνει την χώρα μας στο επίκεντρο της παγκόσμιας  ποδηλασίας δρόμου. Ταυτόχρονα, ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος αποτελεί μοναδική ευκαιρία για να γνωρίσει ο κόσμος τις μαγευτικές εικόνες της ελληνικής φύσης, και να προβληθεί η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός. Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές».
Ο Γιάννης Ταμουρίδης και ο Περικλής Ηλίας, οι  Ελληνες πρωταθλητές ποδηλασίας, τους οποίους στηρίζει το ΤΤ στην πορεία για την Ολυμπιάδα του Λονδίνου, λίγο πριν την εκκίνηση του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας δήλωσαν:
Γιάννης Ταμουρίδης: «Ο Γύρος αυτός  είναι ο σημαντικότερος αγώνας για μας τους Ελληνες ποδηλάτες και επιδιώκουμε να τον κερδίσουμε. Επίσης είναι ένα καλό τεστ εν όψει της Ολυμπιάδας, καθώς είναι υψηλό το επίπεδο αθλητών, από αρκετές χώρες και επαγγελματικές ομάδες».
Περικλής Ηλίας: «Είναι το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός της χώρας μας. Θέλουμε να κερδίσουμε τον Γύρο, που πέρυσι χάσαμε για λίγα δευτερόλεπτα με τον Γιάννη Ταμουρίδη. Φέτος στοχεύουμε στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης».
Στο σημερινό 1ο ΕΤΑΠ  (Αρχαία Κόρινθος-Λεωνίδιο  138 χλμ) ο  Γιάννης Ταμουρίδης τερμάτισε στην τρίτη θέση. Νικητής του ΕΤΑΠ  είναι ο Σλοβένος Robert Vrečer.
Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου έχει ως εξής:
Πέμπτη 17 Μαΐου 2ο ΕΤΑΠ
Λεωνίδιο-Σπάρτη 133 χλμ
Ενδιάμεσες διελεύσεις: Τυρός-Αγ. Ανδρέας-Άστρος- Κάτω Δολιανά-Τεγέα-όρια Τριπόλεως  και μέχρι Σπάρτη μέσω παλιάς Ε.Ο.
Παρασκευή 18 Μαΐου  3ο ΕΤΑΠ
Σπάρτη –Μεθώνη  135,2 χλμ
Ενδιάμεσες διελεύσεις: Μυστράς-ανάβαση – κατάβαση Ταϋγέτου-Καλαμάτα-Μεσσήνη-Πεταλίδι-Κορώνη-Φοινικούντα.
Μεταφορά ομάδων οδικώς στην Αρχαία Ολυμπία για διανυκτέρευση. 
Σάββατο 19 Μαΐου 4ο ΕΤΑΠ
Αρχαία Ολυμπία-Καλάβρυτα  149 χλμ
Ενδιάμεσες διελεύσεις: Μέσω επαρχιακής οδού  προς Λούβρο, Βασιλάκι, γέφυρα Ερύμανθου (όρια νομών Ηλείας-Αρκαδίας ) Βυτίνα-Κλειτορία.
Μεταφορά ομάδων και πληρωμάτων οδικώς στην Κόρινθο για διανυκτέρευση.
Κυριακή 20 Μαΐου 5ο ΕΤΑΠ
Κόρινθος-Αθήνα (Τερματισμός στο Δημαρχείο-Πλ. Κοτζιά)  104 χλμ
Ενδιάμεσες διελεύσεις: Λουτρά Ωραίας Ελένης, προς Αθήνα μέσω παλιάς Ε.Ο. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου