20.5.12

Μελβούρνη - Ο Ολυμπιακός τίμησε τους εθνομάρτυρες του Πόντου

Η ομογένεια της Μελβούρνης δεν ξεχνά!   
Το Σάββατο 19 Μαΐου, επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων, τίμησε τους Εθνομάρτυρες του Πόντου. Και αξίωσε, από την Τουρκία, να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού ως ελάχιστο βήμα στο δρόμο για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της.
Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ποντιακών Σωματείων Μελβούρνης για τις εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της υπόλοιπης Μικράς Ασίας και της ανατολικής Θράκης, οργανώθηκαν σειρά εκδηλώσεων.
Το Σάββατο έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ελληνο-Αυστραλιανό Μνημείο της Μελβούρνης από εκπροσώπους φορέων της ομογένειας, τη γενική πρόξενο Ελένη Λιανίδου, βουλευτές αλλά και από τον αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού Πειραιώς και τους ποδοσφαιριστές του Βασίλη Τοροσίδη και του (γεννημένου στην Αυστραλία) Αβραάμ Παπαδόπουλου.
Το πρωί της Κυριακής έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου και το απόγευμα ακολούθησε ομιλία από τον Χαράλαμπο Αποστολίδη, πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων. Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου