4.5.12

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Η Ακτινογραφία της εκλογικής διαδικασίας !!

492 ΕΚΛΟΓΙΚΆ ΤΜΉΜΑΤΑ - 202.612  οι ψηφοφόροι  - 23 κόμματα με  112 υποψηφίους - 1.791  νέοι ψηφοφόροι  !!
Ολοκληρώνεται σήμερα η προεκλογική περίοδος και από τα μεσάνυχτα, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, σταματούν όλες οι προεκλογικές δραστηριότητες των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών.
Οι κάλπες για την ανάδειξη της νέας Βουλής θα ανοίξουν την Κυριακή στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα, για να αρχίσει η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των κομμάτων και των σταυρών προτίμησης των υποψηφίων βουλευτών.
Οι ψηφοφόροι της Μεσσηνίας θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε 492 εκλογικά τμήματα, κατανεμημένα στους 6 Δήμους.
Στη διάρκεια της ψηφοφορίας οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων, της Περιφέρειας και των Πρωτοδικείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας θα είναι ανοιχτές και θα εξυπηρετούν τους πολίτες για να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν. Ανοιχτά, για την διευκόλυνση των εκλογέων, θα είναι αύριο και την Κυριακή, τα γραφεία ταυτοτήτων και διαβατηρίων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το γραφείο ταυτοτήτων θα είναι ανοιχτό αύριο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή από 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Το γραφείο διαβατηρίων θα είναι ανοιχτό αύριο από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και την Κυριακή από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.
Στη Μεσσηνία δικαίωμα ψήφου έχουν 202.612 ψηφοφόροι, 99.224 άνδρες και 103.368 γυναίκες, που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Από αυτούς 1.791 είναι νέοι ψηφοφόροι, που ψηφίζουν για πρώτη φορά, (942 άνδρες και 849 γυναίκες).
Την ψήφο των εκλογέων της Μεσσηνίας διεκδικούν 112 υποψήφιοι βουλευτές, που συμμετέχουν στους συνδυασμούς 23 κομμάτων, τα οποία
– σύμφωνα με την σειρά ανακήρυξής τους από το Πρωτοδικείο -είναι:
ΠΑ.ΣΟ.Κ, Νέα Δημοκρατία, Κ.Κ.Ε., ΣΥ.ΡΙΖ.Α – Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο, ΛΑ.Ο.Σ., Δημοκρατική Συμμαχία – Ντόρα Μπακογιάννη, Δημοκρατική Αριστερά, Ένωση Κεντρώων, ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., Όχι – Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο και Δημοκρατική Αναγέννηση, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Ο.Α.Κ.Κ.Ε., Οικολόγοι Πράσινοι, Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα – Τροτσκιστές, Λαϊκός Σύνδεσμος «Χρυσή Αυγή», Ανεξάρτητοι Έλληνες, Κοινωνική Συμφωνία, Δράση – Φιλελεύθερη Συμμαχία, Δημιουργία Ξανά, Κοινωνική Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών του Καποδίστρια, Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητος, Κίνημα Δεν Πληρώνω, ΚΚΕ(μ-λ) –Μ-Λ ΚΚΕ. Στα ψηφοδέλτια οι εκλογείς μπορούν να σημειώνουν μέχρι δυο σταυρούς προτίμησης, δίπλα στα ονόματα των υποψηφίων. Από τη Μεσσηνία, στη νέα Βουλή θα αναδειχθούν πέντε βουλευτές. Λόγω των εκλογών όλα τα σχολεία θα είναι κλειστά σήμερα και τη Δευτέρα.ΕΡΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου