14.5.12

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογές υψηλού ρίσκου !!

 Από την πρώτη στιγμή που κάθισαν γύρω από το τραπέζι στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Κ. Παπούλιας και οι τρεις ηγέτες (της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ), που έλαβαν και παρέδωσαν τις διερευνητικές εντολές, διεφάνη ότι η συζήτηση που θα ακολουθούσε δεν θα ήταν καθόλου ήπια και καθόλου εύκολη.
Τα νεύρα όλων ήταν τεντωμένα και δεν ήταν λίγες οι φορές που απαιτήθηκε η παρέμβαση του κ. Κ. Παπούλια προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση.
Το «ναυάγιο» δεν άργησε να διαπιστωθεί από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς είχαν προηγηθεί τα «όχι» που είπε ο κ. Αλ. Τσίπρας σε όλες τις εναλλακτικές προτάσεις που του παρουσίασαν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος.
Οπως χαρακτηριστικά έλεγαν στελέχη της ΝΔ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσήλθε στην κρίσιμη σύσκεψη αποφασισμένος να αρνηθεί τα πάντα.
Οχυρώθηκε πίσω από το επιχείρημα ότι «το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ μπορούν να προχωρήσουν με τη ΔΗΜΑΡ» και αρνήθηκε την πρόταση Σαμαρά για ψήφο ανοχής και την πρόταση Βενιζέλου για συμμετοχή στο κυβερνητικό σχήμα. Ο κ. Τσίπρας, μάλιστα, έθεσε και το θέμα των επαναληπτικών εκλογών, λέγοντας ότι δεν είναι κακό να υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες...
Οι ηγέτες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επεσήμαναν στις τοποθετήσεις τους την κρισιμότητα των στιγμών, κρισιμότητα που επιβεβαίωσε πλήρως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσιάζοντας τη δραματική επιστολή που του είχε αποστείλει ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία.
Ωστόσο και πάλι ο κ. Τσίπρας δεν έδειξε να... συγκινείται. Αντίθετα επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό που απέστειλε αυτό το σημείωμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δεν ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς.
Οταν, δε, ο κ. Βενιζέλος ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ποιος θα έχει την ευθύνη εάν υπάρξει κάποιο ατύχημα στην οικονομία τις ημέρες της ακυβερνησίας, ο κ. Τσίπρας δεν απάντησε...
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Παπούλιας, έχοντας πλήρη εικόνα για τις θέσεις των κομμάτων, διέκοψε τη σύσκεψη, αλλά δεσμεύθηκε ότι θα συνεχίσει σήμερα (αφού θα έχει ολοκληρώσει τις επαφές του και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς) τις προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης. Στη σύσκεψη που θα γίνει σήμερα στις 19.30 κλήθηκαν οι τρεις αρχηγοί που έλαβαν διερευνητική εντολή και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης. Ο Αλ. Τσίπρας γνωστοποίησε αργά χθες το βράδυ ότι δεν θα παραβρεθεί.ΕΘΝΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου