20.5.12

Το τηλεφώνημα Σαμαρά στη Ντόρα που 'εσπασε τον πάγο !!

Την προηγούμενη Τρίτη το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς έκανε το καθοριστικό βήμα. 
Πήρε ο ίδιος τηλέφωνο την Ντόρα Μπακογιάννη χωρις την διαμεσολάβηση γραμματέων και της ζήτησε να βρεθούν το ίδιο βράδυ σε σπίτι κοινού γνωστού τους, γνωστού επιχειρηματία.
Η συνάντηση ξεκίνησε με αρκετή αμηχανία αλλά ο Αντώνης Σαμαράς έκανε σαφές ότι εννοεί απόλυτα όσαλέει για την επανένωση δυνάμεων.
Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής ακολούθησε παρακάτω διάλογος:
Σαμαράς Πρεπει να υπάρξει επανένωση δυνάμεων
Ντορα: Πάνω σε ποιά βάση;
Σαμαράς: Μπρρούμε να βρούμε τους άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχθούμε.
Ντόρα: Μπορεί να υπάρξει συνεργασία στο πρότυπο της συνεργασίας που είχε υπάρξει μεταξύ της ΝΔ και του Παπαθεμελή το 2004.
Σαμαράς: Αναζητώ μια καθαρή λύση.Πρέπει να διαλυθεί το κόμμα σου
Ντόρα: Δεν θα το κάνω. ΝΑ κάνoυμε πολιτική συμφωνία. Yπάρχουν στελέχη που με πίστευψαν και με ακολούθησαν από την πρώτη στιγμή. Καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να τους αφησω πίσω.
Σαμαράς: ΘΑ βρώ μια λύση. Αυτό ομως απαιτεί ειδικούς χειρισμούς.
Ντόρα: Για μένα δεν με ενδιαφερει, για τα πρόσωπα που είναι δίπλα μου είναι διαφορετικά.
Η συναντηση ολοκληρώθηκε και συμφώνησαν παρά τις όποιες επιφυλάξεις να προχωρήσουν στο επόμενο βημα και να λύσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες. Και να βρούν ένα κειμενο αρχών , το δικό τους μνημόνιο συνεργασίας.
Και το κείμενο αυτόήταν το αντικείμενο της νεας συνάντησης που είχαν ο Γιάννης Μιχελάκης με τον Κώστα Μπακογιάννη την περασμένη Πέμπτη.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν οτι οι βασικοι άξονες είναι η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, ο εκσυγχρονισμός της δημοσιας διοίκησης , ο φιλελεύθερος προσανατολισμός , η προσήλωση στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και η προσπάθεια για βελτιωση των όρων του μνημονίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου