24.5.12

Εξιχνιάστηκαν ληστείες στην Λακωνία !

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, δύο (2) υποθέσεις ληστείας, μία σε υποκατάστημα τράπεζας και μία σε κατάστημα, στην Σπάρτη Λακωνίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 29 και 35 ετών, οι οποίοι είναι προσωρινά κρατούμενοι στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου.
Οι ανωτέρω, είχαν συλληφθεί την 4-6-2011 και πρώτες πρωινές ώρες, στην Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λακωνίας, όταν αποπειράθηκαν να διαρρήξουν, υποκατάστημα Τράπεζας, μαζί με συνεργό τους ο οποίος είχε διαφύγει.
Σε βάρος τους είχε σχηματιστεί δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απόπειρα διακεκριμένης κλοπής κατά συναυτουργία, ενώ είχε διαταχθεί η προσωρινή κράτησή τους.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, οι ανωτέρω, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, διέπραξαν και τις εξής περιπτώσεις ληστειών:
  • Την 4-3-2011 το μεσημέρι, στην Σπάρτη Λακωνίας, μαζί με δύο (2) ακόμα άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με την απειλή όπλων, αφού αρχικά έθραυσαν με βαριοπούλα πόρτα υποκαταστήματος Τράπεζας, ένας από αυτούς μπήκε εντός και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό τον 170.000 ευρώ, ενώ στην συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί την 22-2-2011 από την Αργυρούπολη Αττικής.
  • Την 13-12-2010 το πρωί, ο 29χρονος, μαζί με δύο (2) ακόμα άτομα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, με την απειλή όπλων, αφού μπήκαν σε κατάστημα – υπεραγορά, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό τον 3.250 ευρώ περίπου, ενώ στην συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από την δράση τους, είχαν αφαιρέσει συνολικά χρηματικό ποσό, που υπερβαίνει τις -173.000- ευρώ.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για να εξακριβωθεί η ταυτότητα των συνεργών τους, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου