23.5.12

ΤΙ ΛΕΝΕ οι Βούλγαροι για τον μεγάλο Σεισμό !!

Σε τεκτονικές ανακατατάξεις στο σύστημα ρηγμάτων στο Πέρνικ-Ράντομιρ, δυτικά της Σόφιας, οφείλονται σύμφωνα με τους ειδικούς του Γεωφυσικού Ινστιτούτου της Βουλγαρίας, ο σεισμός των 5,8 Ρίχτερ που «ταρακούνησε» χθές τα ξημερώματα τη Σόφια, αλλά και οι δεκάδες μετασεισμοί που καταγράφηκαν έκτοτε από τους σεισμογράφους.

Σύμφωνα με τους ίδιους, η σεισμογενής περιοχή της ίδιας της πρωτεύουσας δεν έχει καμιά σχέση με τον ισχυρότατο σεισμό που κατατρόμαξε τους κατοίκους της βουλγαρικής πρωτεύουσας, αλλά και πολλών άλλων περιοχών της χώρας και τους έκανε να τρέχουν πανικόβλητοι, με τις πιτζάμες τους, στους δρόμους.

Αυτή είναι η επίσημη εξήγηση των ειδικών για το φυσικό αυτό φαινόμενο. Ωστόσο, οι απλοί πολίτες δίνουν τη δική τους ερμηνεία στην επίσκεψη του Εγκέλαδου, ο οποίος είχε να κάνει την εμφάνισή του σε τέτοιο βαθμό από το μακρινό 1917.

«Φαίνεται ότι ο Μεγαλοδύναμος μας στέλνει μήνυμα, ότι έχουμε αμαρτήσει πολύ». Με αυτόν τον τρόπο αναφέρθηκε ηλικιωμένη κυρία από τη Σόφια στο σεισμό, αλλά και στη νεροποντή, που μεταμόρφωσε τους δρόμους και τις λεωφόρους της Σόφιας σε ορμητικούς χείμαρρους, χθές  το απόγευμα.

Καταρρακτώδεις βροχές επιτείνουν τα προβλήματα και σε άλλες πόλεις (Πέρνικ, Ράντομιρ κ.λπ), αλλά και στα γύρω χωριά, το 50% των κτιριακών εγκαταστάσεων των οποίων έχουν υποστεί κάποια ζημιά.real.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου