17.5.12

Ποιός είναι ο «βασιλιάς-μονάρχης » της Μεσσηνίας;

 ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ...Ο ΠΟΙΗΤΗΣ !!ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ..ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ - Η ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ...ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΒΟΛΕΣ !!
Ενα κείμενο που αναρτήθηκε στο fimotro  μας δημιουργεί εύλογες απορίες που πρέπει να απαντηθούν.
Το  κείμενο με τίτλο: ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ (ΞΑΝΑΡΧΙΣΕ) Ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
 Γράφει ο… Εργατολόγος
Αγαπητό Fimotro,
Στη Μεσσηνία τους τελευταίους μήνες άρχισε πάλι νέος γύρος σφοδρών συγκρούσεων για το ποια επένδυση είναι η καλή και ποια είναι η μαύρη που θα κάνει ζημιά στον τόπο.Ο Μεσσηνιάρχης βασιλιάς… της στεριάς και της θάλασσας και αφού…κάποιοι δεν δέχτηκαν να πάρουν την ευχή του και δεν δήλωσαν υποταγή στις δικές του θέσεις και …τόλμησαν να ξεκινήσουν μια επένδυση χωρίς την ευλογία του αποφάσισε και διέταξε τα τσιράκια του …εγέρθητι και πολεμήστε τους με οποιοδήποτε μέσο και τρόπο με χτυπήματα πάνω και κάτω από την μέση με λάσπη εναντίον όσων έχουν άλλη γνώμη. .
Εμείς αυτό που έχουμε να πούμε στον Βασιλιά-Μονάρχη είναι ότι η Βασιλεία στην Ελλάδα -δημοκρατικά- »απεσύρθη», και στην Δημοκρατία που την αντικατέστησε δεν υπάρχουν …υποταγές.
Υπάρχουν ελεύθερες και νόμιμες επιλογές για όλους και όχι μόνο για αυτούς που επιλέγει ο Βασιλιάς. Και κάτι τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό.
Το 2012 δεν είναι 2005….(και ο νοών νοείτο).Το αντίπαλο δέος πλέον του Βασιλιά είναι περίπου…ισοβαρές και ας το λάβει υπόψη του ως συμβουλή πριν βρεθεί εμπρός σε …εκπλήξεις  που ενδεχόμενα κλονίσουν την …..κυριαρχία του.
Ο τόπος έχει ανάγκη απο πρόοδο και ευημερία και όχι από επίδειξη δύναμης του στυλ »δεν το γουστάρω δεν θα γίνει».
Οι τζάμπα μάγκες πέθαναν. Μακάρι να πρυτανεύσει η λογική για το καλό του τόπου. Αλλιώς….δυστυχώς -και οι Βασιλείς το ξέρουν-σε κάθε πόλεμο που ξεκινάμε υπάρχουν σίγουρα εκατέρωθεν απώλειες ,άλλωστε το ξαναπάμε σήμερα δεν είναι 2005……
ΣΧΟΛΙΟ : Γιατί δεν μας λέει ο Εργατολόγος ποιός είναι αυτός ο «βασιλιάς» που μπλοκάρει κάθε τι στην Μεσσηνία αν δεν τον συμφέρει προσωπικα; moriasnews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου