17.5.12

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ … ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΣΤΕ !!

ΠΡΟΤΑΣΗ
Αν μια εταιρία δημοσκοπήσεων, προβαίνει για ΔΥΟ φορές σε εκτιμήσεις που ξεπερνούν τα όρια του στατιστικού λάθους (για παράδειγμα αν κάνει δυο φορές λάθος πρόβλεψη κατά +/-5% ) τότε να χάνει την άδειά της για ένα χρόνο!!!
Τα εργαλεία των δημοσκοπήσεων είναι τέτοια, που είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ μια εταιρία να κάνει μια δημοσκόπηση σοβαρή και να κάνει λάθος +/- 2% !!!
Εδώ μιλάμε για λάθη που υπερβαίνουν τις ΔΕΚΑ ποσοστιαίες μονάδες ενώ το χειρότερο είναι ότι δεν κατόρθωσαν ν βρουν το … δεύτερο κόμμα!!
Με δικαιολογίες του τύπου «οι ψηφοφόροι αποφάσισαν το τελευταίο τριήμερο» το μόνο που κάνουν είναι να απολέσουν και την έσχατη ρανίδα αξιοπιστίας τους!
Απόδειξη ότι γνωρίζουν πολύ καλά την δουλειά τους είναι το exit poll στο οποίο έπεσαν μέσα !
Θα πρέπει λοιπόν να μας απαντήσουν ξεκάθαρα όλες οι εταιρίες δημοσκοπήσεων τι από τα δύο συμβαίνει;:
1. Είναι επιστημονικά ανεπαρκείς και δεν μπορούν να … «μυρίζουν» έστω το αποτέλεσμα όπως κάνει οποιοσδήποτε απλός αναλυτής ή δημοσιογράφος ή ...
2. Είναι προέκταση του κομματικού συστήματος της χώρας, και τα ευρήματά τους αποτελούν την συνισταμένη της επιθυμίας των κομμάτων εξουσίας και των καναλαρχών;

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ  ALPHA

Νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Marc που διενεργήθηκε για λογαριασμό της τηλεόρασης του Alpha και θα παρουσιαστεί απόψε δίνει προβάδισμα  με αναγωγή στη Ν.Δ. με ποσοστό 26%.
Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 23% και το ΠΑΣΟΚ έρχεται τρίτο με 14%. 
Από τα υπόλοιπα κόμματα Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ φαίνεται ότι πιέζονται προς τα κάτω, το ίδιο και η Χρυσή Αυγή, ενώ φαίνεται να αντέχει τις πιέσεις η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ALPHA

Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,7% σε ενδεχόμενο νέων εκλογών
Πρώτο κόμμα και... ένα βήμα πριν από την αυτοδυναμία θα ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της εταιρείας MARC που παρουσίασε χθες το κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.
Παράλληλα, λίγο πριν από την κατάρρευση εμφανίζεται ο δικομματισμός, ενώ σημαντικές "απώλειες" καταγράφονται για το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, τη Χρυσή Αυγή και τη ΔΗΜ.ΑΡ.
Οι ψηφοφόροι του σχήματος υπερασπίζονται την επιλογή τους Στην εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος (με αναγωγή, δηλαδή, της αδιευκρίνιστης ψήφου),
 ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 27,7%, ενώ η Ν.Δ. ανεβαίνει οριακά, φτάνοντας το 20,3%.
Περίπου σταθερά παραμένουν τα ποσοστά του κόμματος Καμμένου,
 ενώ το ΠΑΣΟΚ καταρρέει εντελώς.
Αναλυτικά, η εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος της MARC έχει ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ: 27,7%, Ν.Δ.: 20,3%, ΠΑΣΟΚ: 12,6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες: 10,2%, ΚΚΕ: 7%.

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ  19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ALPHA

Κατακερματισμένο πολιτικό σκηνικό προβλέπει μετά τη διεξαγωγή των εκλογών στις 6 Μαϊου νέα δημοσκόπηση της ΜARC που έγινε για τον ALPHA και την εκπομπή «Διέξοδος».
Με αναγωγή των αναποφάσιστων, η δημοσκόπηση παρουσιάζει δεκακομματική βουλή δίνοντας το ποσοστό του 22,3 στη ΝΔ, 17,8 στο ΠΑΣΟΚ, 9,9 στους Ανεξάρτητους Έλληνες, 9,8 στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., 9,7 στο ΚΚΕ, 8,6 στη Δημοκρατική Αριστερά και 3,9 στο ΛΑΟΣ.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση η Χρυσή Αυγή μπαίνει στη Βουλή με ποσοστό 5,7%. Τα ποσοστά των 3,9%, 3,1% και 3% λαμβάνουν αντίστοιχα η Κοινωνική Συμμαχία, οι Οικολόγοι Πράσινοι και η Δημοκρατική Συμμαχία.


ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου