15.5.12

Δεύτερη επιστολή Τατούλη για άμεση σύγκληση της ΕΝΠΕ

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, με δεύτερη επιστολή του σήμερα το απόγευμα προς τους ομολόγους του, ζητά εκ νέου άμεση σύγκληση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), μέσα στις επόμενες ώρες, και στη συνέχεια να τοποθετηθούν δημόσια στη βάση μιας ξεκάθαρης στόχευσης, αναφέροντας: «η νέα Ελλάδα μόνο μέσα από την αυτοδυναμία των Περιφερειών μπορεί να ανατρέψει το FACE LOSS που έχει υποστεί η χώρα και σύντομα να δώσει ασφάλεια στους πολίτες και προοπτική ευημερίας».
Ο Πέτρος Τατούλης επισημαίνει στη δεύτερη επιστολή του προς τους υπόλοιπους 12 περιφερειάρχες της χώρας ότι «ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί με ασφάλεια σε επίπεδο περιφερειακών διοικήσεων», υπογραμμίζοντας: «Την ώρα που είτε ανίσχυρες κυβερνήσεις με θολές εντολές θα επιχειρούν να λύσουν τα δύσκολα δημοσιονομικά ζητήματα είτε η χώρα θα παλινδρομεί σε παρατεταμένες και οξυμμένες προεκλογικές περιόδους.
Και τα δύο σενάρια θα βαθαίνουν την κρίση».
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου προσθέτει πως «με τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού να αυξάνεται κάθε λεπτό που περνάει, την πίεση της διεθνούς κοινότητας για σταθερότητα να παίρνει εκβιαστικές, διλημματικές διαστάσεις, με τις συνέπειες στην πραγματική οικονομία να καταγράφονται ανά δευτερόλεπτο και τα ελληνικά κεφάλαια να φυγαδεύονται σε ξένες τράπεζες κατά εκατοντάδες εκατομμύρια καθημερινά, ο χρόνος σίγουρα δεν προσμετρείται σε όφελος της χώρας».
Τέλος τονίζει: «Οι 13 περιφερειάρχες της χώρας εκπροσωπούμε μια παράλληλη δομή στο ελληνικό κράτος.
Παράλληλη και ισότιμη. Ασκούμε αρμοδιότητες και αποφασίζουμε ο καθένας από εμάς, μέσα από τις θεσμικές συλλογικότητες που εκπροσωπεί, για το μέλλον του δικού του τόπου.
Η ένωση της δικής μας φωνής, δίνει στίγμα για το μέλλον του τόπου ολόκληρου.
Και αυτή η ένωση είναι βαθιά πολιτική.
Και ως τέτοια είναι το μόνο θεσμικό ανάχωμα στη βαθιά περιδίνηση, η οποία τείνει να γίνει τις τελευταίες ώρες και περιδίνηση των πλέον θεμελιωδών Συνταγματικών μας Αρχών».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου