22.5.12

Παπανδρέου: Πάλεψα για τη σωτηρία της Ελλάδας !!

«Εξαρχής είχα τονίσει ότι ως Έλληνες πρέπει να αναλάβουμε πλήρως την ευθύνη των αποτυχιών μας, αλλά το πρόβλημα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκό» τόνισε χαρακτηριστικά ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στο ετήσιο Συνέδριο της Google «Zeitgeist» στο Λονδίνο.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε χαρακτηριστικά ότι πάλεψε για τη σωτηρία της Ελλάδας:  
«Πάλεψα για να ανταποκριθεί η Ευρώπη, η οποία το έκανε με αλληλεγγύη στους Έλληνες και στους άλλους λαούς, με νέους θεσμούς, με το μεγαλύτερο πρόγραμμα οικονομικής διάσωσης στην παγκόσμια ιστορία και με το μεγαλύτερο "κούρεμα" χρέους στην ιστορία».
Σύμφωνα με τον τέως πρωθυπουργό, η ελληνική κρίση έφερε στο προσκήνιο μερικές από τις ελλείψεις στην αρχιτεκτονική του νομίσματος καθώς «έχουμε κοινό νόμισμα χωρίς -την ίδια στιγμή- να έχουμε κοινό "ταμείο" και εναρμόνιση σε βασικές πολιτικές».
«Οι δημοκρατίες μας δεν μπορούν να δείχνουν ότι σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία οι αποφάσεις μπορούν να λαμβάνονται μόνο εντός των εθνικών συνόρων. Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και όχι λιγότερη» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, επαναλαμβάνοντας για ακόμη μία φορά τη στήριξή του στην πρόταση για ευρωομόλογο αλλά και την  επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου