21.5.12

ΠΥΛΟΣ - ΔΙΑΚΟΠΕΣ στην Φύση και την Ιστορία !!

Σε μια ήσυχή γωνια τής Μεσσηνίας  έχετε τή δυνατότητα να απολαύσετε ξέγνοιαστες διακοπές και έντονες φυσιολατρικές συγκινήσεις.
ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΝΕΤΕ 
COSTA NAVARINO **** Κρυμμένο στους ελαιώνες της Μεσσηνίας βρίσκεται το Romanos Resort, το πρώτο ξενοδοχείο που άνοιξε τις πύλες του στον πολυτελή προορισμό της Costa Navarino. Διαθέτει 321 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, συμπεριλαμβανομένων και 121 με ιδιωτικές πισίνες. Προσφέρει, επίσης, στους επισκέπτες του σειρά γαστρονομικών επιλογών (ethnic και τοπική κουζίνα). Στο συγκρότημα υπάρχουν πολλές
και ενδιαφέρουσες προτάσεις για αξέχαστες διακοπές. Info Πύλος Μεσσηνίας, τηλ. +302723096000, www.costanavarino.com
MIRAMARE **** Ένα λιτό και προσιτό ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης. Τα δωμάτιά του είναι πάνω στη θάλασσα, με μπαλκόνι και θέα τον όρμο του Ναβαρίνου. Διαθέτει εστιατόριο, bar κ.ά., ενώ υπάρχει η δυνατότητα να εξυπηρετηθείτε σχετικά με τη διοργάνωση εκδρομών, ενοικίασης αυτοκινήτου κ.λπ. Info Τσαμαδού 3, Πύλος Μεσσηνίας, τηλ. +302723022751, www.miramarepylos.gr.
ΠΟΥ ΝΑ ΦΑΤΕ
4 Θάλασσες  καφέ και εστιατόριο που βρίσκεται στην Παραλία Ρωμανού ,ακριβώς πάνω στη θάλασσα και δίπλα στο COSTA NAVARINO
Η κουζίνα  διατηρεί κλασική μεσογειακή γεύση αλλά κάθε χρόνο θα υπάρχουν αρκετές νέες εκπλήξεις και πιάτα που ικανοποιούν και τους
πιο απαιτητικούς καλοφαγάδες.
Το καφέ βρίσκεται ακριβώς απέναντι σε μια έκταση 400τμ κάτω από την σκιά των πλατανιών με θέα το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου. Μπορεί κανείς να απολαύσει από το πρωινό του έως και ένα δροσιστικό κοκτέιλ το βράδυ.
Υπάρχει επίσης και  καταπράσινος κήπος με γκαζόν 1.000τμ χωρητικότητας 800 ατόμων με πεύκα και τριανταφυλλιές.
Για τους ‘’λιλιπούτιους’’  επισκέπτες.
Έχει ένα μικρό παιδότοπο όπου τα παιδιά μπορούν να παίξουν με ασφάλεια όσο η μαμά και ο μπαμπάς θα απολαμβάνουν το ουζάκι ή το φαγητό τους.
Για όσους πάλι επιθυμούν να απολαύσουν τον καφέ τους αραγμένοι στον ίσκιο της ξαπλώστρας τους  υπάρχει  το beach bar 4 Θάλασσες που βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το εστιατόριο, σε μια από τις καλύτερες παραλίες της περιοχής με πεντακάθαρα νερά και απέραντη αμμουδιά. 
Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ Μία κλασική ταβέρνα, το μενού της οποίας όμως δεν είναι καθόλου τουριστικά
κλασικό. Μην διστάσετε να πάτε έως την κουζίνα για να τελειώσετε την παραγγελία σας. Φρέσκα πιάτα με απολύτως… σπιτική κουζίνα. Info Πύλος Μεσσηνίας, τηλ. +302723022621
1930 Ένα εστιατόριο σαν σκηνικό ταινίας εποχής. Σπιτικό φαγητό με ντόπια, αγνά υλικά. Δοκιμάστε ντόπιο κουνέλι στιφάδο «ναβαρέν» με
άσπρη σάλτσα και τυροκτυπητή, ψητές ντομά-τες, φιλέτο χοιρινού με πιπεριές και μπέικον, καθώς και άλλα γαστρονομικά… αμαρτήματα. Info Πύλος Μεσσηνίας, τηλ. +302723022032
ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΤΕ - ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ
Η πλατεία Τριών Ναυάρχων που βρίσκεται στο κέντρο της Πύλου αποτελεί πραγματικό αξιοθέατο για την πόλη. Στην πλατεία δεσπόζει το ομώνυμο μνημείο, προς τιμήν των ναυάρχων Κόδριγκτον, Δεριγνύ, Χέυδεν, που ηγήθηκαν της ιστορικής ναυμαχίας του Ναβαρίνου. Το μνημείο είναι έργο του Μεσσήνιου καλλιτέχνη Θωμόπουλου. Απολαύστε έναν δροσερό καφέ ή ένα αναψυκτικό υπό τη σκιά των αιωνόβιων πλατάνων, με θέα τη νήσο Σφακτηρία.


• Στο επιβλητικό Νιόκαστρο στη νότια είσοδο του λιμανιού, πάνω στα βράχια της ακρόπολης, βρίσκεται ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Θαυμάστε την πλούσια συλλογή του Γάλλου φιλέλληνα, Rene Puaux. Στο Παλαιόκαστρο ή Παλιοναβαρίνο που κτίστηκε το 1287, στην οχυρή θέση της αρχαίας ακρόπολης της Πύλου, στον εξαιρετικής ομορφιάς όρμο της Βοϊδοκοιλιάς. Το φρούριο διαδραμάτισε σπουδαίο ρόλο σε όλα τα πολεμικά γεγονότα της Πύλου.
• Στο Αντωνοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου φιλοξενείται τμήμα μιας εξαιρετικής συλλογής από κειμήλια που είχε συλλέξει ο Γάλλος φιλέλληνας Rene Puaux και τα πρόσφερε στην Πύλο, ώστε να αποτελέσουν ένα πρώτο συστατικό του Μουσείου του Ναβαρίνου.
Μπορείτε να δείτε το σπίτι του Ολυμπιονίκη, Κωστή Τσικλιτήρα, όπου σύντομα θα στεγα-στεί η Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη του Δήμου.
• Στο Ανάκτορο του Νέστορα (15 χλμ. από την Πύλο), το καλύτερα διατηρημένο μυκηναϊκό ανάκτορο. Από εκεί μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα προς τον όρμο του Ναβαρίνου και τη λιμνοθάλασσα της Βοϊδοκοιλιάς.
• Στο Πολυλίμνιο, ένα υπέροχο σύμπλεγμα από πολλές μικρές λίμνες, οι οποίες δημι-ουργούν όμορφους καταρράκτες εξαιτίας του ανώμαλου εδάφους. Χαρακτηριστικός είναι ο καταρράκτης της Κάδης που πέφτει από ύψος 25 μέτρων. Στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, που έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή Natura 2000. Εκεί είναι το μοναδικό μέρος της Ευρώπης, όπου βρίσκει καταφύγιο ο αφρικανικός χαμαιλέοντας (είδος προς εξαφάνιση).
TRAVEL TIP
Μία βουτιά στην απείρου κάλλους αμμουδιά της Βοϊδοκοιλιάς επιβάλλεται. Επίσης, μπορείτε να κάνετε μία mini κρουαζιέρα στα νησάκια Σφακτηρία, Τσιχλί Μπαμπά, Χελωνάκι, όπου μπορείτε να δείτε τα μικρά μνημεία, ηρώα, εκκλησάκια και να αφεθείτε στη μαγεία του γαλάζιου του Ιονίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου