13.5.12

Μεγάλη ήττα για την Μέρκελ!- - Την Μαύρισαν οι Γερμανοί !!

Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU), το κόμμα της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ υπέστη μεγάλη ήττα σήμερα στις περιφερειακές εκλογές στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, τη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία, όπως δείχνουν δύο exit polls.
Σύμφωνα με τα exit polls των τηλεοπτικών δικτύων ARD και ZDF, οι βασικοί αντίπαλοι της Μέρκελ, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κέρδισαν το 38 με 39% των ψήφων διασφαλίζοντας τον έλεγχο της περιφερειακής κβουλής της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας σε συνεργασία με τους Πράσινους, που κέρδισαν το 12% των ψήφων.
Το CDU φαίνεται να κερδίζει μόλις το 26% των ψήφων, το χειρότερο ποσοστό που σημειώνει το κόμμα στο κρατίδιο αυτό από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Το 2010 οι Χριστιανοδημοκράτες είχαν κερδίσει σχεδόν 35%.
Εξάλλου οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), το κόμμα που συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό της Μέρκελ, φαίνεται να καταφέρνει να μπει στο περιφερειακό κοινοβούλιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.
Τα τελευταία δύο χρόνια οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι σχημάτιζαν στο κρατίδιο αυτό μια κυβέρνηση μειοψηφίας με επικεφαλής την Χανελόρε Κραφτ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου