20.5.12

ΣΧΕΔΙΟ για βοήθεια σε Φάρμακα αν επιστρέψουμε στην Δραχμή !!

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ -ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ  !!
Πλάνο για πιθανή αντιμετώπιση ανθρωπιστικής κρίσης σε περίπτωση που η Ελλάδα φύγει από το ευρώ, φέρεται να ετοιμάζουν μεγάλες διεθνείς φαρμακοβιομηχανίες σε συνεργασία με τις ευρωπαϊκές Αρχές.
Με βάση την εμπειρία της... χρεοκοπίας στην Αργεντινή, το σχέδιο των φαρμακευτικών εταιρειών υποτίθεται ότι προβλέπει άμεση προμήθεια της χώρας μας των βασικών φαρμάκων, χωρίς αποπληρωμή για μικρό χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με άρθρο του Reuters που δημοσιεύεται σήμερα στο «Πρώτο Θέμα», οι φαρμακευτικές βιομηχανίες έχουν προετοιμάσει ένα σύστημα, έτοιμο να λειτουργήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα, ώστε να μη δημιουργηθούν ελλείψεις στην παροχή κρίσιμων φαρμάκων για μερικούς μήνες, μιας και η χώρα μας είναι εξαρτημένη από επώνυμα πρωτότυπα φάρμακα και η χορήγηση των γενόσημων φαρμάκων είναι περιορισμένη, με αποτέλεσμα το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης ανά κάτοικο να είναι ιδιαίτερα υψηλό.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Ελλάδα δεν αντιπροσωπεύει ούτε το 1% της παγκόσμιας αγοράς φαρμάκων, κάτι που επιτρέπει στις φαρμακευτικές εταιρίες να απορροφήσουν το οικονομικό κόστος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου