22.5.12

Δ.Καφαντάρης στην Ε.Ω – Ο Καλλικράτης χρειάζεται ..format !!

 Σε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στην Αθηναική εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ  και στον δημοσιογράφο Σταμάτη Μέλλο ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης αναφέρεται στα θετικά αλλά και στα αρνητικά σημεία της διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη μέσα από την εμπειρία του στη  δημαρχιακή θέση.
Σε ερώτηση του κου Μέλλου πως κρίνει την έως τώρα πορεία του Καλλικράτη ο Δημ. Καφαντάρης απαντά ότι :Ο Καλλικράτης συνέπεσε χρονικά με την μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση στην ιστορία της χώρας μας και σίγουρα στην χειρότερη στιγμή από πλευράς «οικονομικών δυνατοτήτων» .
Στα πλην της ιστορίας είναι και η ανεπάρκεια πολιτικής στήριξης και σήμερα πλέον οι δήμοι αρκούνται απλά στην διαχείριση της καθημερινότητας του πολίτη .
Σε ερώτηση τι πρέπει να γίνει για να μπορέσουν οι δήμαρχοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ο κος Καφαντάρης απαντά ότι όπως είχε δηλώσει και στο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Καλλικράτης για να μπορέσει να λειτουργήσει δεν χρειάζεται ένα απλό restart  αλλά format γιατί διαφορετικά θα καταρρεύσει
Κλείνοντας την συνέντευξη του ο Δημ. Καφαντάρης υπενθυμίζει ότι υπηρετεί την Τοπική αυτοδιοίκηση για πάρα πολλά χρόνια με γνώμονα πάντα την βελτιστοποίηση της καθημερινότητας του πολίτη  ενώ  μέσα από την καθημερινή του επαφή με τους δημότες, παρά την μεγάλη εδαφική έκταση του δήμου μένει πάντα ενήμερος για τα προβλήματα των δημοτών προσπαθώντας παρά τις δυσμενείς οικονομικά συνθήκες να δίνει λύσεις  

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου