19.5.12

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη οι G8

Οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (G8) δήλωσαν πως είναι "μέλημά" τους να προωθήσουν την ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας προκειμένου να αναζωογονήσουν την παγκόσμια οικονομία και έδωσαν την υποστήριξή τους στην παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.
 "Συμφωνούμε για τη σημασία που έχει μια ισχυρή και συνεκτική [ενιαία] ευρωζώνη για την παγκόσμια σταθερότητα και ανάκαμψη και βεβαιώνουμε το ενδιαφέρον μας για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη με τήρηση των δεσμεύσεών της", ανέφεραν οι ηγέτες σε μία δήλωση μετά τη συνάντησή τους στο προεδρικό θέρετρο του Καμπ Ντέιβιντ στις ΗΠΑ.
Οι ηγέτες της G8 δεσμεύθηκαν επίσης , οπως λενε χαρακτηριστικα "να κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να ενισχύσουμε και να αναζωογονήσουμε τις οικονομίες μας και να καταπολεμήσουμε τις οικονομικές εντάσεις" εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την υγεία των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Τόνισαν επίσης την ανάγκη οι ασθενείς οικονομίες της ευρωζώνης να επιμείνουν στη δημοσιονομική υπευθυνότητα, ακόμη και εάν οι ευρωπαίοι πολίτες δείχνουν αυξανόμενη ανυπομονησία με τα μέτρα λιτότητας, πιο ένθερμος υποστηρικτής των οποίων είναι η Γερμανία
 "Δεσμευόμαστε στη δημοσιονομική υπευθυνότητα και, στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζουμε ισχυρές και βιώσιμες πολιτικές δημοσιονομικής σταθεροποίησης που λαμβάνουν υπόψη την εξελισσόμενη οικονομική κατάσταση των χωρών και στηρίζουν την εμπιστοσύνη και την οικονομική ανάπτυξη", αναφέρουν οι ηγέτες στη δήλωσή τους.
Οι χώρες που ανήκουν στην G8 είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιαπωνία, η Ιταλία, ο Καναδάς και η Ρωσία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου