14.5.12

"Σχέδιο" Huffington για τη μετα-ευρώ Ελλάδα !!

Ειδικού συνεργάτη
Άρθρο με πολλούς αποδέκτες τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη ευρωζώνη, ενδεικτικό του κλίματος και των σκέψεων που επικρατούν στον αμερικανικό παράγοντα σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά και της ευρωζώνης εν γένει, της Ελληνοαμερικανίδας προέδρου του The Huffington Post Media Group και διάσημης συγγραφέως και αρθρογράφου, Arianna  Huffington, δημοσίευσαν οι New York Times.
Στο άρθρο της, η Arianna Huffington τονίζει το υψηλό ποσοστό ανεργίας μεταξύ των νέων στην Ελλάδα και επισημαίνει πως οι πολίτες της χώρας θα ακολουθήσουν όποια πρόταση τους δίνει μία προοπτική για το μέλλον, ακόμα και αν είναι η πρόταση εξόδου από το ευρώ. "Το τιμωρητικό μονοπάτι της λιτότητας και της οικονομικής συρρίκνωσης θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη στασιμότητα το 2013 και αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί. Και όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των εκλογών της προηγούμενης εβδομάδας, οι πολίτες της Ελλάδος δεν θα πρόκειται να επιτρέψουν να συνεχιστεί ... Αν μία προοπτική για το μέλλον σημαίνει εγκατάλειψη του ευρώ, τότε μάλλον αυτό θα επιλέξουν οι Έλληνες", γράφει χαρακτηριστικά.
Μία τέτοια κατάληξη θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, ωστόσο η Huffington "κατηγορεί" την οικονομική και πολιτική ηγεσία της Ευρώπης ότι ουσιαστικά "ωθεί" την Ελλάδα στο να εγκαταλείψει μόνη της το ευρώ: "Αν η ΕΚΤ δεν εγκαταλείψει την καταστροφική εμμονή της με τη λιτότητα, η Ελλάδα δεν θα έχει πολλές άλλες επιλογές από το να εγκαταλείψει τη ζώνη του ευρώ. Αυτό θα εγκυμονούσε, φυσικά, τους δικούς του κινδύνους, όμως η ΕΕ έχει αφήσει ελάχιστες εναλλακτικές επιλογές στην Ελλάδα"
Η Huffington, μάλιστα, παραθέτει και το  παράδειγμα της Αργεντινής, θεωρώντας πως το σκηνικό κινδυνολογίας που έχει στηθεί γύρω από μία έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ θυμίζει το ίδιο σκηνικό που είχε στηθεί το 2001 γύρω από την αποσύνδεση του πέσο από το δολάριο και την υποτιθέμενη κατάρρευση της Αργεντινής αν σταματούσε να εξυπηρετεί το χρέος της: "Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ Αργεντινής και Ελλάδος. Ωστόσο, τη χρεοκοπία της Αργεντινής ακολούθησαν μερικοί μήνες οικονομικής κρίσης και στη συνέχεια πολλά χρόνια σταθερής οικονομικής ανάπτυξης.  
Μία δραματικά διαφορετική κατεύθυνση από αυτή προς την οποία οδεύει τώρα η Ελλάδα, ένα δυνητικά ατελείωτο μονοπάτι συρρίκνωσης που καταστρέφει εκατομμύρια ζωές και που ‘κουτσουρεύει’ το αδάμαστο ελληνικό πνεύμα".
Η διάσημη Ελληνοαμερικανίδα αναφέρεται και στον κίνδυνο ο κόσμος στην Ελλάδα να εκφράσει την απαρέσκειά του για τις ακολουθούμενες πολιτικές όχι μόνο μέσα από τις κάλπες, αλλά και με βία στους δρόμους, γράφοντας πως "αν η Ελλάδα παραμείνει στο τωρινό αδιέξοδο μονοπάτι της τροφοδοτούμενης από τη λιτότητα ύφεσης, τα παιδιά της Ελλάδος θα επαναστατήσουν", ενώ σε μία αποστροφή του άρθρου της γράφει κάτι που - ενδεχομένως - προοιωνίζει το ρόλο που φιλοδοξεί να παίξει ο αμερικανικός παράγοντας στη μετα-ευρώ Ελλάδα, αν τελικώς αυτή υπάρξει:
 "Οι Έλληνες εκφράζουν την επιθυμία τους για μεγαλύτερο λόγο πάνω στο μέλλον τους, ένα μέλλον που έχει περισσότερες επιλογές από αυτές που προσφέρει η ΕΚΤ", είναι η χαρακτηριστική της διατύπωση.emea.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου