20.6.12

Αντώνης Σαμαράς, ο 13ος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης !!


Ο Αντώνης Σαμαράς είναι από σήμερα ο 13ος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης, καθώς παίρνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ορκίζεται.
Μετά τη σημερινή συμφωνία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, ο 61χρονος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναλαμβάνει ως ο 13ος πρωθυπουργός της χώρας από το 1974 και μετά. Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, αμέσως μετά την ορκωμοσία του κ. Σαμαρά θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου. Οι πληροφορίες του iefimerida.gr μιλούν για μια κυβέρνηση με γαλάζιο κορμό στην οποία θα συμμετέχουν και στελέχη από ΠΑΣΟΚ και πρόσωπα που θα υποδείξει η ΔΗΜΑΡ.
Η ορκωμοσία των νέων υπουργών θα γίνει αύριο.
Μετά την ορκωμοσία του κ. Σαμαρά, ο νέος πρωθυπουργός μαζί με τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη θα έχει συνάντηση με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έχουν συμφωνήσει για το διαπραγματευτικό πλαίσιο με την Τρόικα ενώ στόχος τους είναι η νέα κυβέρνηση να είναι μακράς πνοής και πλήρων καθηκόντων, δηλαδή να έχει διάρκεια ζωής τουλάχιστον μέχρι το 2014.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου