21.6.12

Β. Πελοπόννησος: Έως 2 Οκτωβρίου η κατάθεση επενδυτικών σχεδίων για χρηματοδότηση από το Leader


ΣΤΗΝ πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κατάθεση επενδυτικών προτάσεων οι οποίες θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος προσέγγισης Leader, προϋπολογισμού περίπου 7,1 εκατ. ευρώ, προχώρησε ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος Αναπτυξιακή Βορείου Πελοποννήσου - Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ «ΑΝΒΟΠΕ ΑΕ ΟΤΑ».
Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές της περιοχής παρέμβασης στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες δήμων των περιφερειακών ενοτήτων Αργολίδας, Αρκαδίας και Κορινθίας μπορούν να καταθέσουν τα επενδυτικά τους σχέδια έως και τις 2 Οκτωβρίου 2012.
Οι επενδύσεις που θα υπαχθούν στο Leader και στο μέτρο «Στρατηγική τοπικής ανάπτυξης» αφορούν δράσεις: Για την αύξηση της αξίας των γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων.
Τη διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες με ιδρύσεις ή επεκτάσεις ή εκσυγχρονισμούς μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης, χώρων εστίασης και αναψυχής, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α' μεταποίηση. Τη στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων με ιδρύσεις ή επεκτάσεις ή εκσυγχρονισμούς βιοτεχνικών μονάδων, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών κ.ά.
Την ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων για την προβολή και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών, ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης και χώρων εστίασης και αναψυχής καθώς και παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας) κ.ά.
Βασικές υπηρεσίες για την οικονομία και τον αγροτικό πληθυσμό για έργα υποδομής μικρής κλίμακας, χώρους άσκησης πολιτιστικών -  αθλητικών - εκπαιδευτικών - περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων κ.ά., διατήρηση και αναβάθμιση της αγροτικής κληρονομιάς, παρεμβάσεις σε υφιστάμενα κτίρια για μετατροπή τους σε μουσεία - συλλογές - εκθετήρια κ.ά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου