17.6.12

Μάιος 2012: Ο δεύτερος θερμότερος Μάιος των τελευταίων 132 χρόνων


Το ότι έκανε ζέστη όλο τον Μάιο σχεδόν το καταλάβαμε καλά! Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι ο Μάιος 2012 αναδείχθηκε ως ο δεύτερος θερμότερος Μάιος των τελευταίων 132 χρόνων, μετά από τον Μάιο του 2010.
Οι θερμοκρασίες καά τον μήνα Μάιο, σύμφωνα με το planitikos.gr, ήταν κατά πολύ υψηλότερες από τον μέσο όρο σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη, την Ασία και τη Βόρειο Αφρική καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος της Βορείου Αμερικής και της Νοτίου Γροιλανδίας.
η περασμένη άνοιξη ήταν η τέταρτη θερμότερη εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα ενώ κατά τη διάρκεια του Μαΐου σε μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών καταγράφηκαν απανωτά ανοδικά θερμομετρικά ρεκόρ.
Αντίστοιχα στο νότιο ημισφαίριο οι θερμοκρασίες ήταν χαμηλότερες από το συνηθισμένο στην Αυστραλία, κάτι το οποίο παρατηρήθηκε επίσης στην Αλάσκα, τη μόνη «ψυχρή» εξαίρεση στο βόρειο ημισφαίριο.

Κάποια σημεία του πλανήτη, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, γνώρισαν εφέτος την πιο ζεστή άνοιξη στην καταγεγραμμένη "μετεωρολογική" ιστορία τους.

Ήταν ο 36ος κατά συνέχεια Μάιος καθώς και ο 327ος κατά συνέχεια μήνας του οποίου η μέση θερμοκρασία ήταν υψηλότερη από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα.

Ο θερμότερος Μάιος από το 1880, οπότε και καταγράφονται οι θερμοκρασίες, ήταν ο Μάιος του 2010 με μέση θερμοκρασία 15,49 βαθμούς Κελσίου, υψηλότερη κατά 0,69 βαθμούς από τον μέσο όρο του 20ού αιώνα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου