1.6.12

ΑΚΗΣ ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ: Περιμένω μεγάλο σεισμό μέσα στο 2012

O καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών ήταν ξεκάθαρος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Max Fm :
 «Μέσα στο 2012 θα βιώσουμε στην Ελλάδα έναν μεγάλο σεισμό. Εύχομαι να γίνει στη θάλασσα».
  Όπως ο καθηγητής ανέφερε, στον ελλαδικό χώρο υπάρχει μία διάσπαρτη μικροσεισμική διέγερση που δείχνει πως κάποια φαινόμενα είναι σε εξέλιξη.
«Μιλάμε για έναν σεισμό σαν και αυτούς που έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα, δηλαδή της τάξης 5,5 ή 6 ή και 6,5 Ρίχτερ» ρώτησε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής, για να λάβει την εξής απάντηση:
 «Έχουμε να δούμε τέτοιον σεισμό από τον Ιούνιο του 2008. Αναφέρομαι στον σεισμό των 6,5 Ρίχτερ στην Αχαϊα - Ηλεία. Αν όμως ένα τέτοιο φαινόμενο δεν πραγματοποιηθεί στη θάλασσα αλλά στη στεριά, και όχι σε κάποια περιοχή όπως αυτή των Ιονίων Νήσων που είναι σεισμικά θωρακισμένες, θα έχουμε πρόβλημα» συνέχισε ο καθηγητής.
Έδωσε μάλιστα και παραδείγματα: Αν έχουμε μία δόνηση μεγέθους 6 Ρίχτερ στην Πρέβεζα, το Ηράκλειο ή τη Σαντορίνη σίγουρα δεν θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα με αυτά που θα είχαμε αν η ίδια δόνηση γινόταν στη Ζάκυνθο ή την Κεφαλονιά. Σε αυτά τα νησιά τα κτίρια αντέχουν».
Ο κ. Τσελέντης δεν παρέλειψε πάντως να δώσει δημόσια συγχαρητήρια στους πολιτικούς μηχανικούς για την πολύ καλή δουλειά που έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια: «Αν σωζόμαστε από τους σεισμούς σε αυτή τη χώρα, και αναφέρομαι στα τελευταία χρόνια, σωζόμαστε από τους μηχανικούς» είπε ο καθηγητής..dete.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου