22.6.12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Ευρωπαική μέρα μουσικής 2012 !


Ελληνοσουηδική συνεργασία για τη γιορτή της  Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής στην Καλαμάτα
Με μεγάλη επιτυχία γιορτάστηκε στην Καλαμάτα η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής την Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012.
Μια μπάντα από τη Σουηδία παιάνισε στην Καλαμάτα (Ιστορικό Κέντρο – πεζόδρομος Αριστομένους – Παραλία) μαζί με σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας,  εορτάζοντας από κοινού την μεγάλη αυτή Ευρωπαϊκή Γιορτή.

Η 26μελής μπάντα φιλαρμονικής προέρχεται από σχολείο της σουηδικής πόλης Finspång (έτος ίδρυσης 1943).

Σε μια εποχή που οι κάθε μορφής διεθνείς συνεργασίες της χώρα μας λαμβάνουν ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτήρα, η φετινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής ενώνει στην Καλαμάτα σπουδαστές μουσικής από το Νότο της ηπειρωτικής Ελλάδας και τον Νότο της Σουηδίας, σε μια κοινή κατάθεση πολιτισμού και συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και προσφοράς.

Οι νέοι μουσικοί μετά την πρόβα τους στο Δημοτικό Ωδείο, ξεκίνησαν στις 8.00 μ.μ. της Πέμπτης, 21 Ιουνίου, από την πλατεία 23ης Μαρτίου στο Ιστορικό Κέντρο, παιάνισαν περπατώντας όλον τον πεζόδρομο της οδού Αριστομένους, μεταφέρθηκαν στην παραλία της πόλης, ανατολικά του λιμανιού όπου και παιάνισαν ως τον Φάρο και στη συνέχεια έδωσαν 45λεπτη συναυλία δίπλα στη θαλάσσια καλαματιανή αύρα.

Ο κόσμος που κατέκλυσε την Προκυμαία για να ακούσει και να χειροκροτήσει απήλαυσε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από παραδοσιακά σουηδικά τραγούδια, αλλά και ελληνικά (η Γερακίνα!), καθώς και εμβατήρια ή άλλα έργα για μπάντα επιλεγμένα και προετοιμασμένα ειδικά για την ευκαιρία αυτή του φετινού εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στη διεύθυνση του cafe Αίγλη (Ναυαρίνου 41), που μετά το τέλος της εκδήλωσης, προσέφερε κεράσματα στους φιλοξενούμενους σπουδαστές από τη Σουηδία, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πόσο ζεστοί και φιλόξενοι είναι οι άνθρωποι της πόλης μας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου