16.6.12

Γκολ... και φύγαμε για τους «8» !!


Με στόχο ένα και μοναδικό αποτέλεσμα, τη νίκη, η Εθνική θα αγωνιστεί απόψε (21:45, ΕΤ1) στο Εθνικό στάδιο της Βαρσοβίας εναντίον της Ρωσίας, προκειμένου να... παρατείνει την παρουσία της στην τελική φάση του EURO 2012. 
Απέναντι στην κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα του Α’ ομίλου, οι διεθνείς θα πρέπει να παίξουν πολύ καλύτερα, σε σχέση με τους αγώνες που προηγήθηκαν, προκειμένου να τα καταφέρουν. Το κακό για την ελληνική ομάδα, όμως, είναι ότι και η Ρωσία κάθε άλλο παρά αδιάφορη είναι.
Η ομάδα του Ντικ Άντβοκαατ κινδυνεύει άμεσα με αποκλεισμό αν ηττηθεί, καθώς σε αυτή την περίπτωση προκρίνεται μόνο αν ο αγώνας της Τσεχίας με την Πολωνία λήξει ισόπαλος, αφού στην τριπλή ισοβαθμία με Έλληνες και Τσέχους θα τερματίσει στην πρώτη θέση. Σε κάθε άλλη περίπτωση (νίκη Τσεχίας ή Πολωνίας και ήττα της Ρωσίας), η φιλόδοξη ρωσική ομάδα θα αποχαιρετήσει πρόωρα τη διοργάνωση.
Θεωρητικά, οι πιθανότητες είναι με το μέρος της αντίπαλης πλευράς. Όπως, όμως, απέδειξαν οι Πολωνοί, η «ρωσική αρκούδα» δεν είναι άτρωτη, καθώς με πολύ τρέξιμο και κλείσιμο των χώρων παθαίνει αγωνιστική «ασφυξία». Ο Φερνάντο Σάντος το ξέρει, γι' αυτό και προσανατολίζεται σε αλλαγές, προκειμένου να δώσει στην εθνική περισσότερα τρεξίματα στο χώρο της μεσαίας γραμμής.
Ο Πορτογάλος εκλέκτορας έχει ζητήσει από τους διεθνείς έλεγχο του ρυθμού, καλή κυκλοφορία, «μπλοκάρισμα» της ανάπτυξης από τον άξονα και τα πλάγια, ενώ θα επιδιώξει να «χτυπήσει» στις «στημένες» μπάλες, αφού θεωρεί ότι η Ελλάδα υπερτερεί στον αέρα. Η επιστροφή του Παπασταθόπουλου επιτρέπει την προώθηση του Κατσουράνη στα χαφ, ενώ στο αριστερό άκρο της άμυνας θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρη η αντικατάσταση του Χολέμπας. Τον αγώνα θα διευθύνει ο Σουηδός Γιόνας Έρικσον.
Οι πιθανές συνθέσεις...
Με τον «κλασικό» σχηματισμό του θα ξεκινήσει ο Ντικ Άντβοκαατ στον αγώνα με την Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι στο 4-3-2-1 του Ολλανδού εκλέκτορα τερματοφύλακας θα είναι ο Μαλαφέεφ, με ακραίους αμυντικούς τους Ανιούκοφ (δεξιά), Ζιρκόφ (αριστερά), στόπερ τους Ανατόλι Μπερεζούτσκι (δεξί) και Ιγκνασέβιτς (αριστερό), χαφ τους Ντενίσοφ (δεξιά), Σιρόκοφ (κεντρικός), Ζιριάνοφ (αριστερά), μεσοεπιθετικούς τους Τζαγκόεφ (δεξιά), Αρσάβιν (αριστερά) και στην κορυφή τον Κερζάκοφ.
Από την πλευρά του, ο Φερνάντο Σάντος αναμένεται να ξεκινήσει με τους Σηφάκη, Τοροσίδη, Τζαβέλα, Κυριάκο Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο, Κατσουράνη, Μανιάτη, Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, Γκέκα και Σαμαρά. Υπάρχει πάντως το ενδεχόμενο ο Πορτογάλος τεχνικός να διαφοροποιήσει το σχηματισμό από 4-3-3 σε 4-4-2, προκειμένου να «γεμίσει» το χώρο για να «μπλοκάρει» την ανάπτυξη της Ρωσίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου