1.6.12

"Γεφυρώνει ηλεκτρονικά" το χάσμα των δήμων ο Καφαντάρης !!

Την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Διαφάνειας, κ. Δημήτρη Π. Καφαντάρη Δημάρχου Πύλου-Νέστορος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στα γραφεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, όπου και αποφασίστηκε η σύσταση Δικτύου Ενημέρωσης και Πληροφόρησης, μεταξύ της ΚΕΔΕ, των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ) και των Δήμων για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Διαφάνειας της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Καφαντάρης Δήμαρχος Πύλου–Νέστορος, ο Αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αιγιαλείας, ο κ. Ιωάννης Τσιάμης Αντιδήμαρχος Ορχομενού μέλος της Επιτροπή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Π.ΕΤ.Α. Α.Ε. κ. Ευστάθιος Ραγκούσης και στελέχη Πληροφορικής και Επικοινωνιών των ΠΕΔ.

Στη συνάντηση τονίσθηκε από τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Καφαντάρη η ανάγκη δημιουργίας  δικτύου που θα λειτουργεί ως σύνδεσμος μεταξύ ΚΕΔΕ, ΠΕΔ και Δήμων. Το δίκτυο θα έχει ως στόχο την αμφίδρομη ενημέρωση για θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  και θα αμβλύνει τις ανισότητες ανάμεσα στους μεγάλους και μικρούς Δήμους της Χώρας.
Τα Επιχειρησιακά Προγράμματα της «Διοικητικής Μεταρρύθμισης» και της «Ψηφιακής Σύγκλισης», δίνουν τη δυνατότητα στους Δήμους να χρησιμοποιήσουν πόρους προς την κατεύθυνση της οργάνωσης και της ψηφιοποίησης μέρους των λειτουργιών των Δήμων. Ο σχεδιασμός θα πρέπει να λάβει υπ’ όψη του τις προτάσεις των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου