30.6.12

Δύο Έλληνες συνελήφθησαν για την μαφιόζικη εκτέλεση στην Αγία Νάπα

Δύο Έλληνες, 29 και 41 ετών, για τους οποίους οι Κυπριακές αρχές είχαν εκδώσει ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για την δολοφονία πέντε ατόμων που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αγία Νάπα της Κύπρου, συνελήφθησαν σήμερα στην Αθήνα από τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.
Οι δύο συλληφθέντες είναι πιθανό να έχουν ανάμιξη στην πενταπλή δολοφονία των τριών Κυπρίων και δύο Ρουμάνων, τους οποίους οι δράστες πυροβόλησαν στο κεφάλι και στο στήθος.
Η δολοφονία χαρακτηρίστηκε από τα κυπριακά ΜΜΕ ως «μαφιόζικη εκτέλεση», δεδομένου ότι τα θύματα εργάζονταν στις προσωπική ασφάλεια Κυπρίου επιχειρηματία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι δύο συλληφθέντες κινούνται στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Συγκεκριμένα, ο 29χρονος είχε συλληφθεί, στις 17 Νοεμβρίου 2010 για συμμετοχή στα επεισόδια που έγιναν με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, στην κατάληψη της οδού Βαλτετσίου ενώ είχε προσαχθεί επανειλημμένως στο παρελθόν για συμμετοχή σε επεισόδια και για σωματικές βλάβες.
Ωστόσο, οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν ότι η πενταπλή δολοφονία στην Κύπρο ήταν συμβόλαιο θανάτου και δεν έχει σχέση με τρομοκρατική ενέργεια.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου