19.6.12

Αυτοψία Αλευρά στον Λιμενίσκο Αγίου Νικολάου !


Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά επισκέφθηκε την περιοχή του Αγ. Νικολάου του Δήμου Μάνης μαζί με τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε Μεσσηνίας Παναγιώτη Γιαννακέα, για την εξέταση ενός αιτήματος που εδώ και δεκαετία είχε υποβάλει ο σύλλογος αλιέων,  χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει εξεταστεί η λύση του προβλήματος.
Συγκεκριμένα μετά την αυτοψία που έγινε στην είσοδο του λιμενίσκου Αγίου Νικολάου, με τη βοήθεια πλωτού μέσου που διέθεσε ο σύλλογος Αλιέων, παρουσία του προέδρου Πέτρου Γιατράκου , του Λιμενάρχη Ιωάννη Βαίδη και αλιέων της περιοχής, διαπιστώθηκε ότι πράγματι λόγω των συχνών και σφοδρών κυματισμών, νότιων και νοτιοδυτικών, έχει γίνει απομείωση του βάθους του διαύλου εισόδου στη λιμενολεκάνη του αλιευτικού καταφυγίου.
Προκειμένου να μην συμβούν ατυχήματα κατά την είσοδο και έξοδο των αλιευτικών σκαφών, η Π.Ε. Μεσσηνίας θα εισηγηθεί μέσω της Πολιτικής Προστασίας την εκτέλεση εργασιών με πλωτά μέσα για την απομείωση του βάθους του διαύλου εισόδου στο λιμενίσκο του Αγ. Νικολάου, σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Αλευράς τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου απαντάει με πράξεις αυτά που λέει. Το τελευταίο καιρό έχει επέμβει αποτελεσματικά στην λύση χρόνιων προβλημάτων σε όλους τους λιμενίσκους του Νομού, Μάραθος, Αγ. Ανδρέας, Πεταλίδι, Φοινικούντα και τώρα και στον Αγ. Νικόλαο, προβλημάτων που χρόνια οι αρμόδιοι φορείς υπέβαλαν, αλλά λύση δεν δινόταν. Όλα τα έργα που εκτελούνται και συνεχίζονται,  σκοπό έχουν την προστασία των σκαφών των αλιέων, εφόσον είναι ο κλάδος που συμβάλει σημαντικά στην τοπική οικονομία ,καθώς και η δυνατότητα πρόσδεσης σκάφων αναψυχής που θα ενισχύσουν το τουρισμό.   


Επίσης αυτοψία πραγματοποιήθηκε και στο έργο που εκτελείται,  «Βελτίωση 1ης Ε.Ο»,  στα τμήματα Καρδαμύλης – Στούπας και Αγίου Νίκωνος – Όρια Ν. Λακωνίας.
Συγκεκριμένα στο πρώτο τμήμα, εκμεταλλευόμενοι το σύνολο των απαλλοτριωμένων εκτάσεων θα διαπλατυνθούν οι διασταυρώσεις της 1ης Ε.Ο. με το δρόμο προς Νεοχώριο και της 1ης Ε.Ο προς παραλία Καλογριάς – Στούπα.
Στις συγκεκριμένες θέσεις θα κατασκευαστούν πεζοδρόμια πλάτους 1,5 μ, για την ασφαλή διακίνηση των πεζών και προπαντός θα εξασφαλιστεί το κατάλληλο μήκος ορατότητα ώστε να αποτραπούν ολοσχερώς τα τροχαία ατυχήματα.
Επίσης κατά τμήματα θα βελτιωθεί το οδόστρωμα στο δρόμο Καρδαμύλης – Στούπας και θα κατασκευαστούν επενδεδυμένες τάφροι κυκλοφορήσιμοι για την διαπλάτυνση του καταστρώματος οδού καθώς και στηθαία ασφαλείας. 
Στη θέση Άγ. Νίκωνας – Όρια Νομού κατασκευάστηκε νέος ασφαλτοτάπητας περίπου 500 μέτρων.
Το έργο αυτό έχει ενταχθεί στους ΚΑΠ 2011 με το ποσό των 200.000,00 € και επειδή δίνεται μεγάλη σημασία στην ασφάλεια και την άνεση του τουριστικού αυτού δρόμου και στο φετινό πρόγραμμα των ΚΑΠ 2012, προγραμματίσαμε και θα συστήσουμε νέα εργολαβία προϋπολογισμού 300.000,00 € για επεμβάσεις εναπομεινουσών επικινδύνων θέσεων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου