20.6.12

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΡΟΚΡΙΘΕΙ …


Γράφει: Ο Αντώνης .Αθ. Αντωνόπουλος
Δημοσιογράφος-Α΄ Αντιπρόεδρος Π. Σ .Α. Τ.

Σχετικά με την δυναμική του ποδοσφαίρου και την επιρροή του στις κοινωνίες όλου του κόσμου δεν χρειάζεται να αναφερθώ ιδιαίτερα, γιατί εδώ και πολλές δεκαετίες έχουν καταγραφεί με τεκμηριωμένα στοιχεία που ανέδειξαν το σπορ στην κορυφαία θέση με το προσωνύμιο «Ο βασιλιάς των σπόρ».
Το λαοφιλέστερο σπόρ εμπεριέχει τόσο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στοιχεία, που ενώνουν και συμπαρασύρουν τεράστιες μάζες ανθρώπων ανά την υφήλιο πέρα από τάξεις, διαφωνίες η άλλου είδους απροσπέλαστες πολλές φορές διαφορές. 
Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που βρίσκεται σε εξέλιξη, η εθνική ομάδα της Ελλάδος ξεκίνησε την συμμετοχή της στην διοργάνωση με αρνητικές εμφανίσεις και αποτελέσματα. 
Σε μία ιδιαιτέρως άσχημη και ανησυχητική παρατεταμένη δυστυχώς χρονική περίοδο για την πλειοψηφια του ελληνικού λαού, με το ποδόσφαιρο στο εσωτερικό της χώρας απαξιωμένο και αμφισβητούμενο, οι Έλληνες διεθνείς με καθοδηγητή τον Πορτογάλο προπονητή Φερνάντο Σαντος, αφυπνίστηκαν ,έβαλαν σε μια σειρά τα όσα συνέβησαν ,ακόμη και την αρνητική αντιμετώπιση που είχαν και μέσα από το παιχνίδι με την Ρωσία όχι μόνο πέτυχαν τον στόχο της πρόκρισης τους στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, αλλά ανέδειξαν σε κάθε έκταση τα κύρια χαρακτηριστικά της φυλής μας που μας μεταμορφώνουν όταν βρισκόμαστε με την πλάτη στο τοίχο. 
Ανήκω στην κατηγορία των δημοσιογράφων που διαχρονικά αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου με απόλυτο σεβασμό, σε απόλυτη αποσύνδεση με την άποψη η τις αφορμές που έχω από τα αρνητικά παραδείγματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. 
Και αυτό το κάνω συνεκτιμώντας τόσο τον κόπο των Ελλήνων διεθνών ,αλλά και αναγνωρίζοντας με ρεαλιστικά κριτήρια ότι είναι ούτως η άλλως επιτυχία για την εθνική ομάδα η συνεχής συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις. 
Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν υπερασπίζομαι την άποψη ότι η εθνική μας ομάδα στην συνείδηση και τα μάτια όσων αγαπούν το ποδόσφαιρο χωρίς ιδιοτέλεια η σκοπιμότητα και κυρίως δεν βρίσκονται σε οπαδική η δεν ξέρω τι άλλο σύγχυση, έχει ήδη προκριθεί πριν καν γίνει το ματς με την Γερμανία. Δηλαδή η προσπάθεια της εθνικής μας ομάδας είναι πετυχημένη και μόνο με την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
 Δεν ήμαστε ,ούτε μπορεί να γίνουμε Βραζιλία η μία από τις παραδοσιακές ποδοσφαιρικές υπερδυνάμεις. 
Ακριβώς αναλογιζόμενοι τα αντικειμενικά δεδομένα μας η επιτυχία σαφώς και μεγεθύνεται. Στο παιχνίδι της Παρασκευής με αντίπαλο την Γερμανία είναι βέβαιο ότι ψυχολογικά η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας θα μπει στο γήπεδο για να «Φάει σίδερα»Μπορεί να μας τρελάνει την Παρασκευή το βράδυ και να ξενυχτήσουμε, ξεχνώντας έστω για λίγες στιγμές την δύσκολη καθημερινότητα μας.
 Όμως και αν δεν συμβεί αυτό, όλοι εμείς στο καναπέ, στο γραφείο, στη βεράντα με μπύρες, πίτσα και τους φίλους μας έχουμε χρέος να χειροκροτήσουμε αυτή την προσπάθεια που θα κάνουν τα ελληνόπουλα με τον «Έλληνα»Πορτογάλο Φερνάντο Σάντος.
 Για εμάς είναι από τώρα νικητές στην καρδιά μας. Το αξίζουν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου