17.6.12

Οι τρεις πρωθυπουργοί της Αχαΐας και η περιπέτεια του συγχρόνου Οδυσσέα


Από Αναγνώστη 
Η περιπέτεια του Γιώργου Παπανδρέου ξεκινά από την ώρα που γίνεται πρόεδρος του  ΠΑΣΟΚ, ξεκινά η αμφισβήτηση του. Στην πορεία γίνεται πρωθυπουργός και η ιστορία θέλει να του καταγράψει μια χρεοκοπία της χώρας.

Η κυβέρνηση Καραμανλή που έχει καταργήσει όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της χώρας και στηρίζει την ασυδοσία στο δημόσιο τομέα, για παράδειγμα 30 εκατομμύρια ευρώ στο υπουργείο τουρισμού μόνο για γραβάτες και τα μεγάλα πάρτυ των υπουργών του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σαν σύγχρονος Οδυσσέας ταξιδεύει σε όλα τα πέρατα της γης για να σταματήσει την χρεοκοπία της χώρας.
Ανακαλύπτει το ευρωομόλογο, τον έλεγχο των οίκων αξιολόγησης, την φορολογία των χρηματιστηριακών συναλλαγών, το δημοψήφισμα.

Οι 52 υπουργοί του αδιάφοροι στον Ελλαδικό χώρο και η πλειοψηφία του Ελληνικού κοινοβουλίου παρακολουθεί λες και είναι κινηματογραφική ταινία, ένα σίριαλ που δεν κατάλαβε ποτέ, μια κρίση κοινωνική, οικονομική, πολιτική , πνευματική.
Αναγκαζόμενος να μπει στο ΔΝΤ και δημιουργώντας τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, παλεύοντας για την σωτηρία της χώρας.
Τότε οι εκπρόσωποι της διαπλοκής μαζί με μια μερίδα της κ.ο. του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν <άρον άρον σταύρωσον αυτόν>.
Η διαπλοκή δημιουργεί μια ομάδα βουλευτών για να καθαιρέσουν από πρωθυπουργό τον Παπανδρέου.
Εκείνος όμως μιλά για δημοψηφίσματα και διδάσκει την Ευρώπη δημοκρατία.
Δεν νοιάζεται για την ιδιοτέλεια του και για την καρέκλα του, προσπαθεί να δημιουργήσει μια κυβέρνηση Εθνικής ενότητας για να σωθεί η χώρα.  

Η αντιπολίτευση ζητά εκλογές, μιλά για αυτοδύναμη κυβέρνηση και
οι εσωτερικοί του αντίπαλοι ανακαλύπτουν μια αυτοδύναμη Ελλάδα.

Η περιπέτεια του σύγχρονου Οδυσσέα και η επιστροφή του στην δικιά του Αχαΐα.
Αλλά στην Αχαΐα ο υπουργός Εθνικής άμυνας, επικεφαλής αυτήν την φορά, μαζί με την ομάδα των Αθηναίων και τα οργανωμένα συμφέροντα προσπαθούν να τον καθαιρέσουν από βουλευτή.
Και ο Οδυσσέας όταν γύρισε από την Τροία παγκοσμίως πλέον γνωστός, πολυμήχανος και πάνσοφος, στην Ιθάκη δεν τον περίμεναν με στέφανα γιατί τους είχαν ζώσει τα φίδια τους ψευτομνηστήρες  της Αχαΐας.  

Ο ιστορικός της Αχαϊκής πόλης Αριστείδης Φειδίας 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου