28.6.12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ- ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

                                Παναγιώτης  Ιωάννου, κάτοικος Καλαμάτας
         
    Μπήκαμε για τα καλά στο καλοκαίρι και η παραλιακή ζώνη σφύζει από ζωή τα βράδια. Τα μαγαζιά γεμίζουν από κόσμο και οι επισκέπτες συνεχώς αυξάνονται.
    Δυστυχώς όμως η προκυμαία του λιμανιού εμφανίζει εικόνα «μπάτε σκύλοι αλέστε..». Η πιο τουριστική περιοχή της πόλης  δείχνει εικόνα τριτοκοσμική. Τσουβάλια, σκοινιά, τελάρα, πλαστικά, κουβάδες, δίχτυα, σκεπασμένα με μουσαμάδες  και βρώμικες κουβέρτες, ανακατεμένα με σκουπίδια και χόρτα,  προσβάλουν βάναυσα με την ασχήμια τους την αισθητική του χώρου. Ποιος άραγε και με ποιο δικαίωμα, δίνει άδεια να χρησιμοποιείται ο κοινόχρηστος χώρος του κρηπιδώματος σαν αποθήκη, αντί να είναι ελεύθερος και να λάμπει από καθαριότητα;
     Πουθενά, σε όλη την Ελλάδα, σε κεντρικό λιμάνι όπως είναι της Καλαμάτας, δεν υπάρχει αυτή η απαράδεκτη, ελεεινή και τρισάθλια εικόνα.
     Κοντά σε όλα αυτά, γύφτοι με ανεμίζοντα  μπαλόνια και κάθε είδους πραμάτεια πραγματοποιούν ανενόχλητοι διαδικασίες παραεμπορίου επαρχιακού πανηγυριού.     
    Μηχανές παρκάρουν φάτσα ντούκα μπροστά στην είσοδο της προκυμαίας αλλά και στη γωνία του Πανελληνίου,  εμποδίζοντας τη διέλευση και τον περίπατο του κόσμου και δημιουργώντας κινδύνους τραυματισμού.
   Ποδήλατα, αυτοκίνητα μικρά και μεγάλα πηγαινοέρχονται ανεμπόδιστα μέσα στη προκυμαία. Ότι θέλει ο καθένας κάνει και λογαριασμό δεν δίνει σε κανέναν. Ξέφραγο αμπέλι.
    Και αναρωτιέται κανείς. Που είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες; Το λιμενικό ταμείο, η λιμενική αστυνομία; Ο Δημοτική αστυνομία τι κάνει;  Γιατί αδρανούν και δεν επιλαμβάνονται να βάλουν μια τάξη σε όλη αυτή την εγκληματική αταξία; Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν αστυνομικές περιπολίες.  Τι περιμένουν δηλαδή για να ενεργήσουν; Μήπως θα πρέπει να επιληφθεί ο εισαγγελέας;

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου