18.6.12

ΝΑΙ σε συγκυβέρνηση αλλά ..να βρούμε Πρωθυπουργό !!


Να ανοίξει συζήτηση για το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση του πρωθυπουργού ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αμφισβητώντας εμμέσως πλην σαφώς τη θέση του Αντώνη Σαμαρά ότι πρέπει εκείνος να ηγείται της κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κ. Κουβέλης του οποίου το κόμμα έλαβε 6,26% στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, είπε ότι «όλα πρέπει να μπουν στο τραπέζι και τα πρόσωπα που θα καταλάβουν τις υπουργικές θέσεις».
«Πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το πρόσωπο του πρωθυπουργού» υπογράμμισε ο ο Φώτης Κουβέλης μολονότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει αφήσει ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ θα έχει σήμερα διαβουλεύσεις με τα όργανα του κόμματος. Στις 12 συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή και στις 17.30 η Κεντρική Επιτροπή όπου θα γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και θα αποφασιστεί η παραπέρα τακτική ενόψει και των διερευνητικών εντολών.
Τα στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς δηλώνουν ικανοποιημένα που το κόμμα τους όχι μόνο άντεξε την πίεση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κράτησε και αύξησε ελαφρώς τις δυνάμεις του, ενώ λένε ότι η μεγαλύτερη ικανοποίηση για αυτούς θα είναι να συμβάλουν στην συγκρότηση κυβέρνησης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου