26.6.12

Δύσκολοι καιροί για ...Παντρειά !


Η οικονομική κρίση ... χτυπάει κάθε πτυχή της κοινωνικής καθημερινότητας και τις τελευταίες εβδομάδες, το φαινόμενο των ακυρώσεων παραδοσιακών, μεγάλων εκδηλώσεων, μετά από γάμους κάνει όλο και πιο συχνά την εμφάνισή του στο Ηράκλειο.
Στην Κρήτη, η παράδοση «προστάζει» μεγάλα ... γλέντια, όμως η οικονομική στενότητα των νέων ζευγαριών δεν τους επιτρέπει μεγάλα ... ανοίγματα.
Έτσι, επειδή οι κρατήσεις γίνονται πολλούς μήνες πριν το «μυστήριο», δεν είναι λίγες οι φορές που οι ... προϋπολογισμοί βγαίνουν εκτός και το γλέντι «θυσιάζεται».
Το σκεπτικό «κακοί καιροί για παντρειές» αποτυπώνεται σε όλο του το μεγαλείο καθώς το κόστος είναι δυσβάσταχτο για ένα νέο ζευγάρι που απέναντι στο οικονομικό αδιέξοδο επιλέγει κάτι πιο ... λιτό και λιγότερο εντυπωσιακό. Μονάχα τις τελευταίες εβδομάδες στο Ηράκλειο, ακυρώθηκαν τρία γλέντια, οδηγώντας σε «κρίση» τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων.
Πρόκειται, όπως αναφέρει το prismanews.gr, για μεγάλες εκδηλώσεις, άνω των 500 καλεσμένων και οι κρατήσεις είχαν γίνει την άνοιξη του 2011. Ωστόσο από τότε πολλά άλλαξαν και οι εκδηλώσεις ακυρώθηκαν.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου