27.6.12

Η χώρα πρέπει επειγόντως να πάψει να νοιώθει αμήχανη !

                              Γράφει ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΡΑΒΟΛΑΙΜΟΣ
   
     Είναι φανερό, ότι η  χώρα πρέπει επί τέλους να πάψει να νιώθει αμήχανη και να βγει από το προεκλογικό κλίμα, να αποκτήσει νέους ρυθμούς που είναι απολύτως αναγκαίοι για την έξοδο από την κρίση, όπως είναι η επιθυμία και η ανάγκη όλων των Ελλήνων.
    Εκείνο που επείγει είναι η συγκρότηση της Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης, που αποτελεί μια βασική πρότασή του ΠΑΣΟΚ. Η διάκριση άλλωστε ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης βοηθά και τον διαρκή διάλογο με την αντιπολίτευση. Γιατί η Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης είναι μια διαρκής ανοιχτή πρόσκληση και  προς τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετέχουν σε αυτή.
    Είναι προφανές ότι αυτή η Εθνική Ομάδα κινείται σε πολλά επίπεδα:
- Το πρώτο επίπεδο, το επίπεδο της πολιτικής διεύθυνσης της διαπραγμάτευσης, που το απαρτίζουν ο Πρωθυπουργός και οι Αρχηγοί των κομμάτων.
-  Το δεύτερο επίπεδο είναι το επίπεδο του διυπουργικού συντονισμού, το οποίο πρέπει να οργανωθεί με τρόπο έξυπνο και καλά στοχευμένο για να προωθηθούν οι στόχοι  με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Εξωτερικών, του Υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και των κατά περίπτωση αρμοδίων Υπουργών.
- Το  τρίτο επίπεδο είναι με τους θεσμικούς εκπροσώπους της χώρας, με τον εκπρόσωπό μας στο Euro Working Group, που είναι το διαρκές και κρίσιμο όργανο, με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, που μετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης του Δημοσίου Χρέους, με τον Έλληνα αντιπρόσωπο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με τον Έλληνα μόνιμο αντιπρόσωπο την Ευρωπαϊκή Ένωση.
- Υπάρχει και ένα ακόμη επίπεδο που είναι το επίπεδο των προσώπων που έχουν ιδιαίτερη εμπειρία και εκεί μπορούν να συνεισφέρουν πρόσωπα τα οποία  έχουν ζήσει τη μάχη της διαπραγμάτευσης εκ του συστάδην, όπως είναι ο κ. Ζανιάς, ο κ. Χριστοδούλου και άλλα πρόσωπα ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.
    Αυτή είναι η πρότασή του ΠΑΣΟΚ που  πρέπει να προχωρήσει το ταχύτερο, για την διεκδίκηση της  παράτασης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής και για όλα τα άλλα θέματα που έχουν εντοπιστεί και αποτελούν πλέον  κοινή βάση διακομματικής συνεργασίας  στο πλαίσιο της Κυβέρνησης αυτής.

Y.Γ  Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε : «Είπαμε με τον κ. Σαμαρά ότι είναι σκόπιμο, ανεξαρτήτως από τις κατ' ιδίαν συναντήσεις που κάνουμε με τους ομολόγους μας ή με άλλα κρίσιμα πρόσωπα, να οργανώσουμε και μία κοινή εμφάνισή μας στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Και τα κέντρα λήψης των αποφάσεων είναι οι Βρυξέλλες, η Φρανκφούρτη, θα μου επιτρέψτε να πω είναι η Ουάσιγκτον, λόγω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και βεβαίως οι πρωτεύουσες των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών που κανοναρχούν στη συζήτηση για το μέλλον της ευρωζώνης».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου