25.6.12

ΠΡΟΣΟΧΗ-Νέο φθηνό ναρκωτικό στην Αθήνα !


Η οικονομική κρίση οδηγεί αργά ή γρήγορα, μεταξύ άλλων, και στην αύξηση της χρήση ναρκωτικών, και μάλιστα φθηνών ναρκωτικών,  σύμφωνα με το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).
Πρόκειται, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί του  (ΚΕΘΕΑ), για μια απέλπιδα προσπάθεια των χρηστών  να εξασφαλίσουν τη δόση τους επιλέγοντας οικονομικότερες αλλά και πιο επικίνδυνες ουσίες, όπως η νέα ουσία «σίσα». Επτά στους δέκα χρήστες στην Αθήνα «παίρνουν» σίσα.
Σύμφωνα με έρευνα του ΚΕΘΕΑ στην οποία συμμετείχαν 148 εξαρτημένοι χρήστες που προσεγγίστηκαν σε διάφορες πιάτσες του κέντρου της Αθήνας, το 95 % των χρηστών γνωρίζει την ύπαρξη της ουσίας και το 68,5% κάνει περιστασιακή χρήση της.
Η ουσία, που έχει βάση την κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη,  είναι διεγερτική και προκαλεί επιθετικότητα, ενώ δεν καταστέλλει την ερωτική επιθυμία όπως τα οπιοειδή. 
Καταναλώνεται κυρίως με κάπνισμα (όπως δήλωσε το 68,8% από τους ερωτηθέντες που την είχαν χρησιμοποιήσει) αλλά και ενέσιμα (15,5% από τους ερωτηθέντες που την είχαν χρησιμοποιήσει).
Η «σίσα» είναι φθηνή, καθώς η τιμή της δόσης προσδιορίζεται σε περίπου 2 με 3 ευρώ, είναι εύκολα διαθέσιμη, αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνη για την υγεία και τη ζωή των χρηστών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου