16.6.12

"Κουπερατίβα"-Η νέα "μόδα " διασκέδασης στην Αθήνα !


 ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΣΑΝ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ "ΚΟΛΕΚΤΙΒΕΣ " ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!
«Δεν με ικανοποιεί κάτι που συμβαίνει μαζικά σε χώρους δίχως προσωπικότητα, θα πάω σε ένα μαγαζί "κουπερατίβα" δηλαδή πολυσυλλεκτικό, όπου μπορείς να απολαύσεις το ποτό ή την μπύρα σου σε τιμές λογικές και προσιτές, για όλα τα βαλάντια, όπως και να παίξεις μία παρτίδα σκάκι, είτε να δεις μία απ τις ιδιαίτερες εκθέσεις που φιλοξενεί.
 Είμαι κι εγώ μία ακόμη alter bug (εναλλακτικό ρεύμα)», λέει , η Θεανώ Γεωργούδη 23 ετών, φοιτήτρια της Νομικής Αθηνών.
Μία νέα τάση που δημιουργείται λόγω της οικονομικής κρίσης είναι η στροφή της νεολαίας σε φθηνά και ποιοτικά μαγαζιά. Η ανάγκη της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης με λίγα χρήματα οδήγησαν στο άνοιγμα πολλών εναλλακτικών μαγαζιών. Μία βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στον Κεραμικό, στο Μεταξουργείο, στο Κουκάκι, αλλά και σε άλλους δήμους της Αττικής φανερώνει τη νέα μόδα που κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στη διασκέδαση των νέων, αλλά και των μεγαλύτερων που λόγω της οικονομικής κρίσης δεν θέλουν να πληρώσουν πολλά για τη διασκέδασή τους.
«Μου αρέσει να νιώθω κομμάτι μιας ομάδας και πηγαίνοντας σε ένα εναλλακτικό μαγαζί γίνεσαι και νιώθεις μέλος, πίνεις το ποτό σου στη λογική τιμή των δύο ευρώ και μπορείς να μοιραστείς τις ανησυχίες σου» λέει στο ΑΜΠΕ ο Μιχάλης Δρακακάκης 24 ετών, απόφοιτος του Μετσόβειου Πολυτεχνείου και άνεργος.
Τα μαγαζιά «κολεκτίβες», δεν έχουν υπαλλήλους, έτσι ανήκουν σε όσους και όσες κάθε φορά το δουλεύουν μετέχοντας στη συλλογικότητα. Για τη δημιουργία του συνεισφέρουν όλα τα μέλη ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνατότητες αναλαμβάνοντας από κοινού το ρίσκο και την ευθύνη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου