19.6.12

Βάρδια… στη Ναυαρίνου έκανε ο Δήμαρχος Καλαμάτας !


Γράμμα στην Αστυνομία για Ναυαρίνου και για μετανάστες στα φανάρια!
Βάρδια… στη Ναυαρίνου έκανε χθες το βράδυ ο δήμαρχος Καλαμάτας -έμεινε μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα όπως σημείωσε ο ίδιος- προκειμένου να σχηματίσει μια πιο πλήρη άποψη για τα προβλήματα που υπάρχουν στην παραλιακή οδό από τους νεαρούς αλλά και τους μεγαλύτερους …γκαζοφονιάδες!
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, είπε πως είδε νεαρούς με μηχανάκια να κάνουν σούζες, να τρέχουν, να ελίσσονται επικίνδυνα, να έχουν κομμένες εξατμίσεις…
Μετά από αυτή την εμπειρία ο δήμαρχος έστειλε σήμερα το πρωί γράμμα στην Αστυνομική Διεύθυνση και την Τροχαία, προκειμένου να συμπεριλάβει, όπως σημείωσε, και τη Ναυαρίνου στο πλαίσιο των ελέγχων της.
Ο δήμαρχος επέμεινε ότι ο έλεγχος της κίνησης στη Ναυαρίνου είναι θέμα της Τροχαίας, αν και αναγνώρισε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία και γενικότερα η Αστυνομία έχει και άλλα πολύ σημαντικά θέματα να ασχοληθεί.
Όσον αφορά την προτροπή πολιτών να προχωρήσει η ίδια η δημοτική αρχή στη λήψη γενναίων μέτρων (όπως μονοδρόμηση ή πεζοδρόμηση), που μόνο αυτά είναι ικανά να βελτιώσουν τις συνθήκες στην Παραλία και να την αναδείξουν ως προορισμό τουρισμού και ψυχαγωγίας, ο δήμαρχος από προχθές ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ληφθεί κανένα τέτοιο μέτρο τουλάχιστον μέχρι να διανοιχθεί πλήρως η Κρήτης.
Επίσης ο δήμαρχος ανέφερε ότι έστειλε και δεύτερο γράμμα στην Αστυνομική Διεύθυνση, για την απομάκρυνση των μεταναστών που καθαρίζουν τζάμια αυτοκινήτων στα φανάρια. Ο κ. Νίκας τόνισε πως του έχουν γίνει καταγγελίες ότι οι μετανάστες γίνονται φορτικοί, ιδίως απέναντι σε γυναίκες οδηγούς. Το αίτημά του είναι οι μετανάστες να απομακρυνθούν από τα φανάρια, γιατί η εικόνα τους ανέφερε ότι δεν συνάδει με την τουριστική εικόνα της πόλης.
Πρόσθεσε πάντως ο δήμαρχος ότι η παρέμβασή του αυτή δεν σχετίζεται με το θέμα της «λαθρομεταναύσης», το οποίο υπογράμμισε ότι είναι θέμα άλλων. Αντίθετα, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι η δημοτική αρχή έχει κάθε διάθεση να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους, μέσω της προσφοράς φαγητού και άλλης βοήθειας από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Στ.Μ.kalamatajournal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου