27.6.12

Εικόνες ντροπής στα φαρμακεία του Πειραιά...

Εξωπραγματικές ουρές σχηματίζονται από χθες το πρωί στα φαρμακεία του Δήμου Πειραιά. Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως ηλικιωμένοι, περιμένουν υπομονετικά κάτω από τον καυτό ήλιο και μέσα στη ζέστη που ‘’σκοτώνει’’, προκειμένου να αποκτήσουν τα αναγκαία για τη ζωή τους φάρμακα.

Είναι γεγονός πως από...
χτές,οι φαρμακοποιοί του εν λόγω Δήμου, σε αντίθεση με τους Αθηναίους συναδέλφους τους, αποφάσισαν να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να χορηγούν επί πιστώσει φάρμακα στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Εκατοντάδες ασφαλισμένοι, όχι μόνο Πειραιώτες αλλά και Αθηναίοι, σπεύδουν να εξυπηρετηθούν, με αποτέλεσμα να παρατηρείται έλλειψη βασικών φαρμάκων. Συμφώνα με τους φαρμακοποιούς του Πειραιά, οι εταιρείες αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους και ως εκ του τούτου βασικά φάρμακα για την κάρδια, τον καρκίνο και το διαβήτη, είναι σε έλλειψη.

Οι κινητοποιήσεις των Αθηναίων φαρμακοποιών σκοπεύουν να συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα. Επομένως, οι ‘’τυχεροί’’ που θα καταφέρουν να εξυπηρετηθούν έως τότε, οφείλουν να καταβάλουν ολόκληρο το αντίτιμο των φαρμάκων που θα αγοράζουν.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, πως ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, με δήλωση του έκανε γνωστό πως έχουν εξασφαλιστεί τα 125 εκ. ευρώ για τις πληρωμές των φαρμακείων, ποσό που θα καταβληθεί από τις 28 Ιουνίου ως τις 5 Ιουλίου...nonews-news.blogspot.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου