20.6.12

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βιβλιοθήκη:Με άρωμα Καλαμάτας !


 Δυο τελειόφοιτες σπουδάστριες του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ, η Λυδία Άιζενμπαχ, φλάουτο (τάξη Βίκης Βασιλειάδη) και η Σιμέλα Εμμανουηλίδου (τάξη Χριστίνας Γιαννακοπούλου) κλείνουν για φέτος τον επιτυχημένο κύκλο εκδηλώσεων "Παρασκευή στις 3", που οργανώνει στην Αίθουσα Διδασκαλίας, η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Παρασκευή, 22 Ιουνίου στις 15.00, με ελεύθερη είσοδο.
Πρόγραμμα συναυλίας 22/6/2012
Λυδία Άιζενμπαχ, φλάουτο – Σιμέλα Εμμανουηλίδου, σοπράνο
Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας
J. S. Bach: Παρτίτα για σόλο φλάουτο σε λα ελάσσονα (BWV 1013)
Allemande - CorrenteSarabande - Bourrée anglaise
Claude Debussy: Syrinx για σόλο φλάουτο
André Jolivet: Chant de Linos για φλάουτο και πιάνο
στο πιάνο η καθηγήτρια του ΔΩΚ, Μαρία Παπαπετροπούλου
Λυδία Άιζενμπαχ, φλάουτο

―――――――――――――――――――――――――――――

G. B.Pergolesi: Se tu mami

W.A. Mozart: Batti, batti, o bel Masetto (Zerlina από Don Giovanni)

R. Schumann: Die Blume der Ergebung (Op.82 αρ. 2)

F. Mendelssohn: Auf Flügeln des Gesanges (Op.34 αρ.2)

J. Strauss: Mein Herr Marquis (Adele – από Νυχτερίδα)

C. Debussy: Nuit d’ étoiles

G. Rossini: Una voce poco fa (Rosina – από Κουρέα της Σεβίλης)

Σιμέλα Εμμανουηλίδου, σοπράνο
Γιάννης Αερινιώτης, πιάνο

Βιογραφικά σημειώματα:

Η Λυδία Άιζενμπαχ γεννήθηκε στη Γερμανία το 1993. Είναι τελειόφοιτη στην τάξη φλάουτου της Βίκης Βασιλειάδη στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας , όπου φοιτά από την ηλικία των έξι ετών. Το 2011 αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας». Απέσπασε την ελληνική υποτροφία (για τα ξύλινα πνευστά το 2012) της Yamaha Music Foundation of Europe, μετά από διαγωνισμό που διεξήχθη στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Για τη σχολική χρονιά 2009-2010 της απονεμήθηκε υποτροφία από τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράση εκτός Έδρας» και συμμετείχε σε συναυλία που δόθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Κατ’ επανάληψη υπότροφος του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας μετά από ακρόαση στο πλαίσιο του Εσωτερικού Διαγωνισμού (στην τάξη φλάουτου).

Είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας (φλάουτο – πίκολο) με την οποία έχει εμφανιστεί σε πολλές αίθουσες συναυλιών της Ελλάδας (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ωδείο Αθηνών, κ.α.) αλλά και στο εξωτερικό (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, Ακαδημία Τεχνών του Βισμπάντεν και στη Φρανκφούρτη). Με την ίδια ορχήστρα συμμετείχε στην ηχογράφηση ενός CD με δύο έργα του συνθέτη Στάθη Γυφτάκη (Subways 2011).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα στην Ελλάδα με τους φλαουτίστες Ναταλία Γεράκη, Νίκο Νικόπουλο και Μαριλένα Δωρή, αλλά και στο εξωτερικό με τους Emily Beynon, Wieke Karsten, Jeroen Bron και Andrea Oliva.

Επελέγη μετά από ακρόαση να συμμετάσχει αυτό το καλοκαίρι στην περιοδεία της Παλαιστινιακής Ορχήστρας Νέων στην Ιταλία ως πρώτο φλάουτο. Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ το έργο "3 Εικόνες για φλάουτο και μαρίμπα" του Στάθη Γυφτάκη και το Syrinx του C. Debussy.


Η Σιμέλα Εμμανουηλίδου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κατεύθυνση Εκτέλεσης (Μονωδία) στην τάξη της σοπράνο Ρόζας Πουλημένου. Προετοιμάζεται για Δίπλωμα Μονωδίας στην τάξη της κ. Χριστίνας Γιαννακοπούλου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και μελετά ρεπερτόριο με τον πιανίστα Γιάννη Αερινιώτη. Είναι κάτοχος Πτυχίου Bιολιού και Ανώτερων Θεωρητικών.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Κώστα Πασχάλη, Άρη Χριστοφέλη, Helga Wagner, K.Μ.S Kurt Equiluz, Cheryl Studer, Δημήτρη Γιάκα, Νίκο Βασιλείου. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα μελοδραματικής με τους Παναγή Παγουλάτο (Ωδείο Athenaeum) και Φίλιππο Τσαλαχούρη (Ωδείο Kodaly).
Tο 2008 παρακολούθησε το Σεμινάριο Γαλλικού Μπαρόκ του Ιάκωβου Παππά, το 2009 εμφανίστηκε ως “Cybele”, στην όπερα “Atys” του Jean-Baptiste Lully (Θέατρο Γηροκομείου Αθηνών, Δημοτικό Θέατρο Βόλου) και το 2010 ερμήνευσε τον ρόλο της “Leoneore” , στην όπερα “Le Carnaval de Venise” του Andre Campra.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου