20.6.12

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΟΧΗΣ-Ουρές στο πεδίο Άρεως για δωρεάν Αγροτικά προιόντα !


Από νωρίς εκατοντάδες Αθηναίοι βρέθηκαν στο Πεδίο του Άρεως προκειμένου να πάρουν δωρεάν λαχανικά που μοίραζε ο αγροτικός συνεταιρισμός «ΑΝΑΤΟΛΗ», Ιεράπετρας Κρήτης σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων.
Η ουρά που σχηματίστηκε από πολύ νωρίς ήταν τεράστια, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αν και η διανομή είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 10 το πρωί άρχισε από τις 8.30, λόγω της μαζικής προσέλευσης.
Άνδρες της Δημοτικής Αστυνομίας είχαν διατεθεί για την τήρηση της ομαλότητας και για την εύρυθμη διαδικασία της διανομής, καθώς δεν ήταν λίγοι αυτοί που επιχείρησαν να πάρουν και δεύτερο κιβώτιο, γεγονός που προκαλούσε μικροεντάσεις.
Τα διανεμόμενα προϊόντα βρίσκονταν σε κλειστές συσκευασίες των 10-11 κιλών και συνολικά διατέθηκαν 2.700 κιβώτια. Το κόστος του κάθε κιβωτίου στο εμπόριο θα κοστολογούνταν στα 12 ευρώ και τα προϊόντα που περιείχε ήταν ντομάτες, αγγούρια, μελιτζάνες και πιπεριές από την περιοχή Ανατολή της Ιεράπετρας.
Ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού «ΑΝΑΤΟΛΗ», Αντώνης Ζαχαριαδάκης τόνισε στο ΑΜΠΕ ότι «η σημερινή προσπάθεια του συνεταιρισμού γίνεται στο πλαίσιο της αλληλοβοήθειας προς τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν. Με την προσφορά 2.700 κιβωτίων με αγροτικά προϊόντα της Ιεράπετρας στηρίζουμε εκείνους που έχουν ανάγκη και παράλληλα στέλνουμε το μήνυμα προς όλους να προτιμούν τα τοπικά και ευρύτερα τα ελληνικά προϊόντα, τα οποία υπερέχουν των ξένων και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το πιστέψουμε».
Ο Ανδρέας Βαρέλας, αντιδήμαρχος στον δήμο Αθηναίων και υπεύθυνος του εγχειρήματος τόνισε ότι «η σημερινή προσπάθεια είναι μία από τις πολλές που θα ακολουθήσουν για να σταθούμε στο πλευρό των συμπολιτών που υποφέρουν από τη φτώχεια και την ανεργία. Όσο περνάει από το χέρι μας θα γίνονται αντίστοιχες ενέργειες για να περιορίσουμε αυτά τα φαινόμενα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου