19.6.12

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ


Γράφει ο Σταύρος Στραβόλαιμος
    Τέρμα οι μεγαλοστομίες, τέρμα τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα, τέρμα οι υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, τέρμα οι τσαμπουκάδες και οι τσάμπα μαγκιές. Ο λαός μίλησε  καθαρά και ξάστερα, περισσότερο καθαρά δεν γίνεται.
Τώρα είναι μια άλλη μέρα,  η επόμενη μέρα.
    Μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, έδειξε την  κατεύθυνση που πρέπει να κινηθεί ο τόπος και έστειλε σαφές μήνυμα για συνεννόηση και συνεργασία των  πολιτικών δυνάμεων, για  ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, για  συνεχή διαπραγμάτευση με την Τρόικα, δηλαδή με αυτούς που μας δανείζουν για να στεκόμαστε όρθιοι  και όχι μονομερείς και επιθετικές ενέργειες . Πάνω από όλα όμως διακήρυξε την επιθυμία της για αμετάκλητη παραμονή της χώρας στο ευρώ.
    Είπε όχι με λίγα λόγια στους επίδοξους  δραχμοδολοφόνους του λαού, όποιοι κι αν είναι αυτοί, όπου κι  αν βρίσκονται, εντός ή εκτός της χώρας.
   Καλό λοιπόν θα είναι για το συμφέρον του τόπου,  να πάρουν οι πάντες το μήνυμα και να το ερμηνεύσουν όπως πρέπει και όχι κατά το δικό τους στενό προσωπικό ή κομματικό δοκούν. Η χώρα χρειάζεται ηρεμία για να ξεπεράσει τις δυσκολίες που έχει μπροστά της και δεν έχει περιθώρια για τεχνητές  διαιρέσεις και εθνικούς διχασμούς.
   Όποιος νομίζει ότι, ήρθε η ώρα να αρχίσει τον κλεφτοπόλεμο, τις κινητοποιήσεις και την πλήρη αντίθεση και ολομέτωπη επίθεση σε όποια κυβερνητική προσπάθεια, θα είναι υπόλογος απέναντι στην ιστορία,  απέναντι στο μέλλον της χώρας.  Αφού κάποιοι θεωρούν ότι είναι προτιμότερο να αντιπολιτεύονται, αντί να συμμετέχουν στο κυβερνητικό έργο, ας το κάνουν σεβόμενοι το λαό. Το λέμε για μια φορά ακόμα, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Ο λαός μίλησε και μίλησε πολύ καθαρά. Κάθε προσπάθεια λοιπόν να ναρκοθετηθεί η πορεία του κυβερνητικού έργου, θα είναι απειθαρχία και προσβολή στην λαϊκή ετυμηγορία.
    Και μην υπάρξει ο ισχυρισμός ότι τάχα το άθροισμα της λαϊκής ψήφου είναι αντιμνημονιακό, γιατί εδώ γελάνε. Αντιμνημονιακοί δηλώνουν και οι Χρυσαυγίτες, αντιμνημονικό δηλώνει και το ΚΚΕ, αντιμνημονιακός δηλώνει και ο κ. Καμμένος, αλλά μεταξύ τους υπάρχει, ιδεολογικό χάσμα σε επίπεδο «χαίρε βάθος αμέτρητο». Δεν μπορεί λοιπόν να συνδέονται ανόμοιες και εκ διαμέτρου  αντίθετες ιδεολογικοπολιτικές αφετηρίες, για να στηριχτεί ένα ανύπαρκτο στην ουσία του,  πλειοψηφικό ατιμνημονιακό οικοδόμημα.
     Αυτό που υπάρχει στην πραγματικότητα, είναι η αταλάντευτη βούληση της πλειοψηφίας του λαού μας να παλέψει για υπέρβαση της κρίσης και  σταδιακή έξοδο από τις δεσμεύσεις του μνημονίου, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η θέση της χώρας στη Ευρώπη.

    Υ.Γ Στο τόπο αυτό δεν υπάρχουν πατριώτες και εθνοπροδότες. Κανείς δεν θα ήθελε δεσμεύσεις, υποχρεώσεις, και μπερδέματα με τρίτους. Η ανάγκη όμως τόφερε, κάποια στιγμή  να βγούμε για δανεικά και όταν δεν βρήκαμε, υποχρεωτικά  ήρθανε τα μνημόνια. Τα περί του αντιθέτου ισχυριζόμενα, είναι απλώς προφάσεις εν αμαρτίαις, ιδιοτελών  καιροσκοπικών, πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων. Αυτή είναι η αλήθεια.  

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου