28.6.12

Στό ΕΣΠΑ το ΕΕΛ Καλαμάτας

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση από το ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 του έργου "Aναβάθμιση και επέκταση ΕΕΛ Καλαμάτας» στο πλαίσιο της πρόσκλησης Νο 22 του ΔΕΠΙΝ- Πελοποννήσου» συνολικού προϋπολογισμού  5.245.950,00 €.
Το προτεινόμενο έργο αποτελείται από 1 υποέργο και αφορά  : α) στην αποκατάσταση της δυναμικότητας της ΕΕΛ στο επίπεδο των 120.000 ισοδύναμων κατοίκων ,όπως προέβλεπε ο σχεδιασμός του 1994 και β) στην αναβάθμιση μονάδων της ΕΕΛ Καλαμάτας που είναι λειτουργικά ανεπαρκείς, ώστε  αυτή να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις επεξεργασίας της επόμενης 20 ετίας , έχοντας υπόψη τη σημερινή κατάσταση , τις προοπτικές ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής καθώς και τη διεύρυνση μέσω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ του δήμου Καλαμάτας.
Πιο συγκεκριμένα
Tα  έργα επέκτασης αφορούν :
-στην εγκατάσταση αερόβιας χώνευσης της ιλύος. Προβλέπεται εγκατάσταση νέας μονάδας ομογενοποίησης- προπάχυνσης ιλύος και  των απαιτούμενων αντλιοστασίων. Επίσης κατάλληλη διαμόρφωση της δεξαμενής χώνευσης και εγκατάσταση νέου Η/Μ εξοπλισμού.
-στην εγκατάσταση εξάμμωσης – απολίπανσης. Για λειτουργικούς λόγους εγκαθίσταται νέα μονάδα συνοδευόμενη από μονάδα μέτρησης παροχής
-στο Αντλιοστάσιο ενδιάμεσης ανύψωσης. Προβλέπεται η εγκατάσταση νέου Η/Μ εξοπλισμού.
Τα έργα αναβάθμισης αφορούν :
-Μονάδα υποδοχής και προεπεξεργασίας  βοθρολυμάτων,
-Μονάδα εσχάρωσης. Προβλέπεται η μετατροπή της υφιστάμενης σε  χονδροεσχάρωση και προσθήκη μονάδας  λεπτοεσχάρωσης
-Μονάδα αφυδάτωσης ιλύος. Προβλέπεται η εγκατάσταση νέου Η/Μ εξοπλισμού.
-Μονάδα απολύμανσης. Προβλέπεται η εγκατάσταση νέας μονάδας χλωρίωσης – αποχλωρίωσης.
Το έργο θα το εκτελέσει η ΔΕΥΑΚαλαμάτας. Το ποσό της ιδίας συμμετοχής της ΔΕΥΑΚαλαμάτας ανέρχεται στο ποσό των 1.527.806,67 ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου