15.6.12

Ο Μαρινόπουλος αγοράζει το ποσοστό της Carrefour


Στην εξαγορά του ποσοστού της Carrefour στην κοινοπραξία Carrefour Μαρινόπουλος στην Ελλάδα θα προχωρήσει ο επιχειρηματικός όμιλος Μαρινόπουλος. 

Απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι, πέραν από την εξαγορά του ποσοστού, ο ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος θα επενδύσει επιπλέον 350 εκατ. ευρώ. Θα διατηρήσει ωστόσο τον ρόλο του franchisee για την Ελλάδα, καθώς και το brand name της Carrefour.

Σε ανακοίνωσή του ο γαλλικός όμιλος αναφέρει ότι: «Οι όμιλοι Carrefour και Μαρινόπουλος αποφάσισαν να εμπιστευτούν την διαχείριση των λειτουργιών της Carrefour Μαρινόπουλος (σε Ελλάδα και Κύπρο) στον όμιλο Μαρινόπουλου και συμφώνησαν σε μέτρα που επιτρέπουν στην κοινοπραξία να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που επικρατούν στο οικονομικό περιβάλλον της Ελλάδας».

H Carrefour Μαρινόπουλος θα αποτελεί ως εκ τούτου τον αποκλειστικό δικαιοδόχο της Carrefour στην Ελλάδα, την Κύπρο, την Βουλγαρία, καθώς και σε άλλες βαλκανικές χώρες.

Σχολιάζοντας την εξαγορά ο πρόεδρος της Μαρινόπουλος κ. Λεωνίδας Μαρινόπουλος δήλωσε τα εξής: «Η συμφωνία αυτή δίνει στην Μαρινόπουλος τα απαραίτητα μέσα και ευελιξία που θα της επιτρέψουν να βελτιώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο, να συνεχίσει την εξυπηρέτηση των πελατών της και να εδραιώσει την κυρίαρχη θέση στην Ελλάδα".

Η συναλλαγή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του γαλλικού ομίλου, αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες και υπόκειται στην έγκριση των αρμόδιων αρχών.
capital.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου